Бившият лидер на СДС Божидар Лукарски публикува гневен коментар срещу

...
Бившият лидер на СДС Божидар Лукарски публикува гневен коментар срещу
Коментари Харесай

Лукарски: Чак така не съм се навеждал на ГЕРБ, Румен Христов се държа като подлога. Оставка!

Бившият водач на Съюз на демократичните сили Божидар Лукарски разгласява ядосан коментар против предизборната колаборация на синята партия с ГЕРБ. Той насочи и доста остри рецензии към настоящия ръководител на съюза Румен Христов и го упрекна, че се е държал като " подлога " на срещата с партията на Бойко Борисов.

Лукарски дефинира обстановката, в която е изпаднал Съюз на демократичните сили като " позор и срам " и декларира, че наложително би трябвало да се желае оставка на настоящето управление.

Ето и цялото му мнение, оповестено на профила му във фейсбук:

Като се замисля, аз по-голям позор и оскърбление в историята на Съюз на демократичните сили не съм виждал!!! Да отиде ръководителят на Партията, без мандат от Националния съвет и НИС и да се договаря за нещо, за което не е упълномощаван от никого, в никакъв случай! Ами естествено, че ще бъдеш третиран като подлога, то ти си си подобен! А водиш и Владо Кисьов, който персонално надълбоко почитам, с цел да го правиш и него за посмешище! Между другото в какво качество отива Владо Кисьов, също не е ясно в случай, че нито е член на НИС, нито е номиниран, от който и да било орган на партията, за каквото и да е било!

Бил съм упрекван в какви ли не колаборации с ГЕРБ и Борисов... Не считам обаче, че по мое време и за част от секундата Съюз на демократичните сили е било в такова “наведено ” състояние! На прима виста си мисля, че в случай че бях в такава позиция, най-малко щях да се спазаря името на Партията да попада в формалната регистрация и на идващите локални избори ГЕРБ да поддържа публично нашите настоящи кметове!

Никога не съм таял особена благосклонност към обединяването “Демократична България ”, признавам си! Но ние не сключихме коалиция с тях, тъй като не ни дали някое от първите три места в листата и не желали да попада абревиатурата Съюз на демократичните сили в регистрацията! Поради какви аргументи вършим оттегляне от същия принцип по отношение на ГЕРБ, запитвам аз!? А, тъй като Жозеф Дол бил споделил еди какво си! Ами от Жозеф Дол аз персонално съм чувал какви ли не неща, от вида на това, че коалиция с Българска социалистическа партия е по-приемлива от тази с Патриотите!

Срам и срам, няма други думи! Искрено имам вяра и се надявам, че висшият орган на Партията - Националният съвет няма да разреши това оскърбление да стане факт! Отделно в тази ситуация искане на оставката на ръководителя е просто наложително!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР