Бившият лидер на Каталуния Карлес Пучдемон призова Мадрид незабавно да

...
Бившият лидер на Каталуния Карлес Пучдемон призова Мадрид незабавно да
Коментари Харесай

Пучдемон напусна ареста и призова за диалог с Мадрид

Бившият водач на Каталуния Карлес Пучдемон прикани Мадрид неотложно да стартира договаряния за намиране на политическо решение на проблема за богатия район, осведоми Агенция Франс Прес.

Той направи коментара след излизането си от ареста.

Вчера немски съд реши да пусне Пучдемон под гаранция, а по-рано през днешния ден прокуратурата разгласи, че някогашният водач ще бъде освободен, защото е платена гаранцията от 75 00 евро.

" От няколко години настояваме за разговор и ние получихме само принуждение и репресии ", сподели Пучдемон пред публицисти.

Няма опрощение за испанските управляващи по отношение на започването на политически разговор с каталунските политически водачи, добави той.

Пучдемон също прикани за " неотложно освобождение на всички мои каталунски сътрудници ".

Пучдемон няма право да напуща Германия без разрешението на немската прокуратура. Освен това каталунският водач би трябвало да има немски адрес и най-малко един път седмично да се явява в полицията на град Ноймюнстер.

Пучдемон е преследван от управляващите в Мадрид поради това, че провежда референдума за самостоятелност от Испания предходната есен.

Лидерът на каталунските сепаратисти е в заточение от няколко месеца. На 25 март немската полиция го задържа в осъществяване на европейска заповед за арест. Това докара до демонстрации пред немското консулство и безредици в Барселона. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР