Бившият лидер на ДСБ Радан Кънев е адвокат на сина

...
Бившият лидер на ДСБ Радан Кънев е адвокат на сина
Коментари Харесай

Радан Кънев адвокат на Николай Банев – младши и сестра му Раиса

Бившият водач на ДСБ Радан Кънев е юрист на сина и доведената щерка на Николай Банев. Това излиза наяве от негов пост в обществените мрежи. С него Кънев уведомява медиите, че двамата не желаят да дават телевизионни изявленията и моли публицистите да не ги тормозят.

По думите му двамата не желали да има „медиен резултат от обвинението“. Преди два дни синът на Николай Банев от брачната половинка му Дочка написа отворено писмо до медиите. В него той посочи, че не се усеща основен очевидец против татко си, само че също по този начин е бил разпитан и е споделил всичко, което знае за делата на татко си и мащехата си. Припомняме, че Евгения Банева бе осиновила Николай Банев – младши, само че преди години той изиска разсиновяване. Николай и сестра му Раиса имат искания към наследството на майка си, което по думите им е било присвоено от татко им и новата му жена.

Ето какво написа юристът им Радан Кънев в обществената мрежа:

„Тъй като към този момент стана обществено известно, че Адвокатско съдружничество „Радан Кънев и партньори“ съставлява Николай Николаев Банев (син на обвинения Николай Банев и починалата Дочка Банева) и сестра му Раиса Иванова (дъщеря на Дочка Банева от предишен брак) по редица цивилен и наказателни каузи (част завършили, част висящи), си разрешавам да употребявам персоналния си ФБ профил за една молба:

Николай и Рая не желаят да вземат участие в телевизионни излъчвания и да търсят медиен резултат от обвиняването против Николай и Евгения Баневи. Единственото, за което се борят, е полагащият се по закон дял от имуществото на починалата им майка и запазване на нейното име и памет.

Ситуацията е меко казано травматична, такива са и връзките сред Николай и Евгения Баневи, от една страна, и наследниците на Дочка Банева, от друга. Силният медиен интерес е понятен, само че молбата на Николай и Рая е да не бъдат притискани за участия в медиите, изключително в телевизионни излъчвания.

И още нещо – изказванията, че „Николай Банев – младши е главен очевидец на прокуратурата против татко си“ са надълбоко погрешни. В огромната част интервала, за който се отнасят обвиняванията, Николай даже не е бил пълновръстен и не е живял в България, а от години не поддържа връзка с татко си.

Още един път се оправдавам, че употребявам ФБ за тази молба, само че мисля, че е важно“.



Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР