Бившият лидер на ДБГ Меглена Кунева, заяви, че ще помага

...
Бившият лидер на ДБГ Меглена Кунева, заяви, че ще помага
Коментари Харесай

Димитър Делчев беше избран за председател на ДБГ

Бившият водач на ДБГ Меглена Кунева, съобщи, че ще оказва помощ на наследника си Димитър Делчев

[България на гражданите] Още по тематиката
Сътресения в партиите от Република България след изборния неуспех

Кунева и цялото управление на ДБГ подадоха оставки. В Съюз на демократичните сили желаят овакантяване на блока
4 апр 2017
Реформаторският блок удостовери желанието си да ръководи с ГЕРБ

Изказалите се на конгреса приканиха структурите на ДСБ да се причислят
29 яну 2017
Реформаторският блок върви към разпад

Подкрепата за Цецка Цачева за следващ и може би, финален път, раздели десния съюз
8 ное 2016

" Нашата партия ще работи за основаване на необятна и мощна анти ГЕРБ коалиция, която да разбие монопола на ГЕРБ по места ". Това съобщи новият ръководител на ДБГ Димитър Делчев пред делегатите на Националното заседание на партията малко откакто беше определен за неин ръководител.

Делчев остана без конкуренция за председателския пост откакто другият кандидат за поста Богдана Станоева си направи отказ преди началото на събранието и напусна партията. Според членове на управление дейностите на Станоева са част от опита за разединение на партията от страна на двамата някогашни депутати Антони Тренчев и Настимир Анониев, които наскоро напуснаха ДБГ. В навечерието на форума те оповестиха основаването на сдружението " Сигурност, Евроатлантизъм и Гражданска Активност " (СЕГА). Така Делчев беше определен с гласовете на всичките 304-ма делегати на форума.

Коалицията ни с ГЕРБ беше на хартия

Пред делегатите новият водач, който беше народен представител в предходното Народно заседание от Реформаторския блок, съобщи, че десният съюз е сложил началото на няколко основни промени до момента в който беше в ръководството, само че не е съумял да ги довърши. " Не ги довършихме, тъй като не ни разрешиха ", съобщи Делчев. " Към края на ръководството ни с ГЕРБ започнахме да разбираме, че тази коалиция е единствено на хартия. ГЕРБ не поддържа нито едно наше предложение, което те не припознаха като свое ", добави той.

Делчев разкритикува настоящето ръководещо болшинство и опозицията. " Това, което следя в Народното събрание сред ръководещите и опозицията, е една безплодна пиеса. От една година гледаме огромната борба сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ. То не бяха обвинявания, то не бяха закани за правосъдни процеси. И видяхме - стигна се до избора на Висш съдебен съвет и те се прегърнаха, взеха една огромна фуния от приятелите си от Движение за права и свободи и наляха в съда и прокуратурата. Защото и ГЕРБ и Българска социалистическа партия желаят едно и също. Те желаят моделът да оцелее. Моделът, който основава овладяна правосъдна система, която не управлява изпълнителната власт ", сподели Делчев. И уточни, че ДБГ би трябвало да се бори да разбие този модел първо на локалните избори след две години, което по думите му не е по силите единствено на ДБГ. " Необходим е необятен анти ГЕРБ съюз, който да сплоти партиите и демократичните хора против диктаторското ръководство на ГЕРБ по места ", сподели Делчев.

Нужна е коалиция на справедливостта

В близо едночасовата си тирада пред делегатите към този момент някогашният водач на ДБГ Меглена Кунева, която подаде оставка след загубата на парламентарните избори, също се разгласи за основаването на огромна коалиция на справедливостта, която да спре застоя. " Нужна е необятна реформаторска опция. Непредставените и негласувалите би трябвало да имат по-добър избор. Застоят в този момент изисква незабавно нова платформа за партньорство, не просто на партийно-идеологическа основа, а на прагматична и гражданска такава - приходи, сигурност, прогресивни политики, нововъведения, обучение и на всички места, където ГЕРБ са явно безпомощни ", сподели тя. По мотив Реформаторския блок тя съобщи, че съюзът е имал голям капацитет, само че " персоналното блъскане " е разрешило на ГЕРБ да добавя болшинството си в предходния парламент. Тя уточни разцеплението на блока като съществена причина за загубата на изборите.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР