Бившият лидер на БСП Михаил Миков коментира в студиото на

...
Бившият лидер на БСП Михаил Миков коментира в студиото на
Коментари Харесай

Миков нападна Нинова: За 2 години опозиция сме на същото място на изборите. Време е за ново заседание на Конгреса

Бившият водач на Българска социалистическа партия Михаил Миков разяснява в студиото на " Нова телевизия " резултатите от евроизборите. На процедура той упрекна Корнелия Нинова за 5-6-те % разлика с първия на вота ГЕРБ.

``
реклама

" Защо имаше потребност от анти-Станишев акция и за какво имаше потребност от еднолични решения, които се прикриват зад националния съвет. Защо бяха извадени народните представители за 3 месеца. Това са 12 съвещания за парламентарен надзор. Много закони се одобриха в Народното събрание, в които социалистите остават без позиция.

Погрешна оценка на политическата конюнктура, бодряческо напомпване и нереалистичен взор върху политическата обстановка, приказките за предварителни избори. Всъщност, резултатите демонстрират, че за към 2 години съпротива сме на същото място, където бяхме преди 2 години - постигаш 6 % разлика. Може социолози да се упражняват колкото желаят, само че резултатът е подобен ", сподели Миков.

" Аз считам, че акцията, водена от нас, се опита да избяга от разбирането, че сме на европейски избори. По-скоро акцентът беше вътре. Сега ще има една демотивация в членовете и симпатизантите на Българска социалистическа партия. Въпросът с оставките не е най-съществен, само че би трябвало да се понесе политическа отговорност. Смятам, че партията се отклони от нормите на груповото управление. Поведението, стила и метода на работа. Смятам, че системно се прокарваха разграничителни линии вътре в Българска социалистическа партия и на открито. Листата е заключителен стадий, войната със Станишев е заключителен стадий. Нещата потеглиха от преди. Ако щете разтурянето на Българска социалистическа партия - Лява България, изгонването на обичайни сътрудници, на по-леви и други социалдемократически обединения. Провъзгласяването на деветима за съпротива, след това, спомняте си, станаха 19. Създаването, измислянето на съпротива. Е, че нали всички сме членове на тази партия и когато се изрича желае някой да го чуе и да се вземе правилноо решение ", разяснява Миков.

" Положиха се задоволително старания да се води акция анти-Станишев. Не чакам кой знае какви чудеса от преференциалния избор. Смятам, че хората, членовете и симпатизантите - всеки от нас би трябвало да има куража да споделя това, което мисли. Защото явно ние не можем с този метод на мислене, делене, войни да дадем вероятност, в която хората да повярват и хората да гласоподават за Българска социалистическа партия. Смятам, че в този момент е рационално да има едно съвещание на Конгреса, което да стартира да връща разпоредбите на групово управление на партията. Сигурно ще има кой да изиска оставка, надали аз би трябвало да бъда този и надали единствено една оставка взема решение нещо, в случай че ще пристигна различен, който ще се държи по същия метод ", приключи Миков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР