Бившият личен адвокат на президента на САЩ Доналд Тръмп -

...
Бившият личен адвокат на президента на САЩ Доналд Тръмп -
Коментари Харесай

Бившият личен адвокат на Тръмп заяви, че президентът му е наредил да извърши престъпление

Бившият персонален юрист на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп - Майкъл Коен се призна за отговорен за данъчна машинация, нарушение на разпоредбите за финансиране на акциите и банкова машинация пред федерален съд в Ню Йорк, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Коен се яви в съда, откакто контракти съглашение с прокуратурата. Гласът на 51-годишният юрист се пречупи, до момента в който той отговаряше на въпросите на съдията, отбелязва Ройтерс.

Коен се призна за отговорен по общо осем обвинявания: пет - в данъчна машинация, едно - в погрешни изказвания пред финансова институция, едно - за умишлена противозаконна корпоративна вноска към предизборна акция и едно - в прекалено предизборно подаяние.

На процедура Коен се признава за отговорен в нарушение на разпоредбите за финансиране на предизборната акция на Тръмп за да повлияе резултатите от изборите през ноември 2016 година. Нарушението се показва в нецелево потребление на средства, отпуснати за предизборната акция, показва ТАСС. Част от тези средства е била употребена, с цел да се купи мълчанието на някогашната порноактриса Сторми Даниълс и някогашния модел на " Плейбой " Карън Макдугъл, които настояват, че са имали интимна връзка с Тръмп.

При явяването си в съда Коен не уточни имената на дамите, нито на Тръмп, заявявайки единствено, че е работил с " претендент " и се е стремил главно да повлияе изборите по разпореждане на кандидат за държавна служба. Датите и сумите, посочени в правосъдните документи обаче, съгласно АП съответстват с думите на Даниълс и Макдугъл.

По данни на АП Коен е сключил съглашение с прокуратурата, признавайки се за отговорен в подмяна на намаляване на наказването. Сделката планува също той да не апелира възможна присъда отнемане от независимост от 46 до 63 месеца. 

Съдът постанови гаранция от 500 000 $ за освобождението на Коен, до момента в който бъде произнесена присъдата му на 12 декември.

Федералната прокуратура на Ню Йорк стартира да проверява юриста, след препращане на делото от специфичният прокурор Робърт Мълър, който проверява възможна интервенция на Русия в президентските избори през 2016 година и допустимо съглашателство сред Москва и акцията на президента Доналд Тръмп.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР