Бившият личен адвокат на президента на САЩ Доналд Тръмп Майкъл

...
Бившият личен адвокат на президента на САЩ Доналд Тръмп Майкъл
Коментари Харесай

Бившият адвокат на Тръмп Коен предаде нови документи на Конгреса

Бившият персонален юрист на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп Майкъл Коен показа на комисията по разузнаването на Камарата на представителите на американския Конгрес нови документи и може да съобщи още. Това заяви ръководителят на комисията Адам Шиф след траяло през вчерашния ден през целия ден чуване при закрити порти, представен от Ройтерс.

Шиф, който е представител на демократите, съобщи пред кореспонденти, че Коен е съдействал и че осемчасовото чуване е било "много продуктивно ". Той не сподели защо се отнасят новите документи и отхвърли да разяснява чуването на Коен всъщност.

"Бяхме поискали документи от господин Коен. Той съобщи нови документи на комисията. Възможно е да има още документи, които той би трябвало да даде, съдействието му с нашата комисия продължава ", добави Шиф.

Коен, който навън чуване предходната седмица пред друга комисия на камарата, назова Тръмп "расист ", "измамник " и "лъжец ", дойде за чуването в комисията на Шиф с кафява директория и черно куфарче.

Два поискали анонимност източника от Конгреса споделиха, че се е очаквало Коен да дава отговор на въпроси на конгресмените по тематиката за възможното му опрощение от президента. Източниците прибавиха, че представителите на Тръмп поддържат тезата, че екипът на Коен пръв е повдигнал въпроса той да получи опрощение, само че представителите на някогашния юрист настояват противоположното.

Адвокатът на Коен Лани Дейвис съобщи, че клиентът му към този момент е прекарал 16 часа в чуване пред комисията по разузнаването.

"Г-н Коен отговори на всички въпроси, казвайки истината, и се съгласи с настояването на ръководителя Шиф в бъдеще да даде спомагателна информация, в случай че това е належащо. Предложи и да отговори на спомагателни въпроси на членовете на комисията от Републиканската партия. Той остава зает с това да споделя истината и да спомага на управляващите ", добави Дейвис.

Източниците обявиха, че Коен евентуално е щял да бъде питан за обсега на персоналното присъединяване на Тръмп в плана за небостъргач в Москва по време на акцията за президентските избори през 2016 година По това време Тръмп беше отрекъл да има каквито и да било връзки с Русия, само че по-късно отбрани плана за постройката, който по този начин и не се осъществил.

Вчерашното чуване на Коен беше следващото пред комисиите на Конгреса.

Очакваше се през вчерашния ден комисията по разузнаването да го е питала и за разискванията на Тръмп със съветниците му през 2017 година за това по какъв начин да се реагира на появилите се тогава за пръв път известия, че високопоставени фигури от акцията му, в това число синът му Доналд Тръмп-младши, шурей му Джеред Къшнър и ръководителят на акцията Пол Манафорт през юни 2016 година са се срещали със свързаната с Кремъл съветска адвокатка Наталия Веселницкая, сподели един от източниците.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР