Джулиани се предаде в затвора в Джорджия по дело за подривна дейност при изборите на Тръмп

...
Бившият личен адвокат на Доналд Тръмп Рудолф Джулиани се предаде
Коментари Харесай

Бившият личен адвокат на Доналд Тръмп Рудолф Джулиани се предаде в сряда в затвор в Атланта, за да се изправи пред държавните обвинения, произтичащи от действия, които той е обвинил, че е предприел, за да отмени загубата на бившия американски президент на изборите през 2020 г.

Джулиани, бивш федерален прокурор и кмет на Ню Йорк, беше осъден да плати гаранция от 150 000 долара и да не сплашва никой от своите 18 съобвиняеми или свидетели по делото, според съдебните документи.

„Това обвинение е пародия", каза Джулиани пред репортери след появата си в затвора. „Това е нападение срещу конституцията.“

Осем други от обвиняемите на Тръмп по наказателното дело, заведено от окръжния прокурор на окръг Фултън Фани Уилис, обвиняващо него и неговите сътрудници, че се опитват да обърнат загубата му на изборите през 2020 г. в Джорджия, също се предадоха , според регистрите на окръга.

Тръмп трябваше да се предаде в четвъртък, за да бъде изправен пред четвъртото си обвинение тази година. Останалите 10 съобвиняеми, посочени в обвинителния акт в Джорджия, имат срок до петък да се предадат. Тръмп нарече четирите си обвинения политически мотивирани.

Фаворитът за номинацията на републиканците през 2024 г., за да се противопостави на президента демократ Джо Байдън, Тръмп продължава да прави неверни твърдения, че изборите през 2020 г. са били откраднати от него чрез широко разпространени измами при гласуването. Джулиани изигра важна обществена роля в усилията на кампанията на Тръмп да прокара тези неверни твърдения.

В случая в Джорджия Джулиани беше обвинен в правенето на множество неверни изявления относно изборни измами, включително пред служители в други щати като Аризона и Пенсилвания, в неуспешен опит да ги убеди да одобрят алтернативен набор от избиратели при официалното сертифициране на резултатите от изборите в Конгреса, за да запазят Тръмп на власт.

Джулиани и други съюзници на Тръмп също бяха обвинени в неверни изявления пред законодателите на Джорджия относно изборите.

Четирима съобвиняеми също се предадоха в затвора в сряда, според записите, публикувани на уебсайта на офиса на шерифа на окръг Фултън. Те бяха адвокати Джена Елис, Сидни Пауъл, Кенет Чезебро и Рей Смит, всички от които бяха обвинени, че са играли роля в опита да се отмени поражението на Тръмп.

Във вторник бившият адвокат на Тръмп Джон Ийстман и републиканският наблюдател на изборите Скот Хол се предадоха докато бившите лидери на републиканската партия в Джорджия Кати Латъм и Дейвид Шафър - бяха задържани за една нощ, според затвора.

Шейфър, бившият началник на кабинета на Тръмп в Белия дом Марк Медоус и бившият служител на Министерството на правосъдието Джефри Кларк са подали петиции за преместване на делата им във федералния съд.

Федерален съдия в Атланта в сряда отхвърли отделни оферти на Кларк и Медоус, за да избегне крайния срок в петък на обяд за предаване на властите в окръг Фултън.

Тръмп се пледира за невинен по две групи федерални наказателни обвинения предявен от Джак Смит, специален адвокат, назначен от назначения от Байдън главен прокурор на САЩ Мерик Гарланд, относно усилията за отмяна на загубата му на изборите през 2020 г. и притежанието му на секретни документи след напускане на поста.

Тръмп също се призна за невинен по дело в Манхатън включващи тайни пари, платени преди изборите през 2016 г. на порнозвезда.

(REUTERS)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР