Бившият лектор в ЮЗУ Неофит Рилски в Благоевград и бивш

...
Бившият лектор в ЮЗУ Неофит Рилски в Благоевград и бивш
Коментари Харесай

Бившият лектор в ЮЗУ Н.Рилски Ч. Стоянов осъден за заплахи, принуда, бой с камшик и полово удовлетворение с мъж

Бившият преподавател в ЮЗУ Неофит Рилски в Благоевград и някогашен учител по Международно обществено право в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “, Чавдар Стоянов е наказан на две години затвор за насила и за дейности на полово задоволство с мъж, като използвал за това заплашване.

За присъдата, която е постановена през вчерашния ден от арбитър Николай Урумов, оповестиха от Софийския областен съд. Тя не е дефинитивна и предстои на обжалване.

Преди три години Стоянов беше дефинитивно наказан за опит да принуди мъж да отиде в дома му, където да бъде осъден с пердах с бич. Присъдата му беше условна на 2 години затвор с 3-годишен изпитателен период, както и да заплати 5000 лв. обезщетение на потърпевшия. С нея Стоянов беше оневинен по второто обвиняване – за разврат
Новото дело е за четири случая от ноември 2016 година, в които са забъркани Стоянов и един мъж.
Съдът сочи, че Стоянов е принудил мъжа (представен като А. Д. В.) обратно на волята му да се съблече гол до кръста, да легне по стомах и му нанесъл двадесет удара с мъжки колан в региона на гърба. В присъдата се сочи, че подсъдимият е използвал за това заплашване – споделил на мъжа, че е чиновник на ДАНС и има другари прокурори, и протекция от доста огромни хора, че никой не може да му направи нищо, че опита ли да направи нещо, има хора в полицията и на всички места, и го попитал: „ Знаеш ли какво заслужаваш в този момент? “.

Според съда е потвърдено, че отново през ноември 2016 година Стоянов е направил дейности на полово задоволство със същия мъж като е използвал за това заплашване – още веднъж, че е от ДАНС и има хора в прокуратурата.

Според съда юристът предиздвикал В. да се съблече гол до кръста и да си събуе чорапите, да легне на пода по стомах и му нанесъл голям брой удари с мъжки колан и с тънка пръчка в региона на гърба и ходилата, свалил си гащите и го предиздвикал да му пипа с ръце половия член и да си го допира до устата, като самичък също си пипал половия член.

Другото действие по член 157, алинея 1 Наказателен кодекс, за което е наказан някогашният учител, е осъществено по отношение на същия мъж и под същата опасност, само че и с добавката, че ще го закара на Витоша с още 10 индивида и ще го изнасилят. След тази опасност подсъдимият предиздвикал В. да се съблече и да остане единствено по боксерки, още веднъж го бил и го предиздвикал да пипа члена му и да го допира до устата си. Соченият за съизвършител на юриста в това действие е оневинен.

За да постанови ефикасна присъда, арбитър Николай Урумов регистрира голям брой условия. Той акцентира, че за къс интервал от към половин месец подсъдимият е показал мощна незаконна непримиримост и е осъществил четири незаконни действия.

Голяма значение за постановяването на ефикасна присъда имат и тежките последствия на действията на Стоянов. „ Деянията са оказали извънредно тежко психиатрично и психично влияние върху жертвата на закононарушението “, написа арбитър Урумов.

„ По делото е потвърдено съществуването на посттравматично стресово разстройство у В., което е разследване на претърпените от него мощен стрес и боязън от процесните незаконни похищения. В дословен смисъл съдът намира, че последствията за потърпевшия са извънредно съществени и даже има риск за неговия живот, защото полученото от него посттравматично стресово разстройство дотам е навредило на здравето му, че се е стигнало до състояние, в което той е с цялостна бъбречна непълнота, изписан в терминално положение от болница. Ето за какво, този състав на съда намира, че процесната незаконна предприемчивост на С. е с доста по-висока степен на социална заплаха от естествените закононарушения от този тип “, показва СРС.

В присъдата се декларира, че е налице висока социална заплаха на дееца, защото е направил няколко закононарушения и не се поколебава да употребява разнообразни закани единствено и единствено да реализира задачата си за персонално полово задоволство, без значение от последствията за жертвите на неговите похищения.

Съдът регистрира, че Стоянов е доста високо просветен и с високо равнище на разсъдък, регистрира и забавянето на делото поради пандемията от Ковид-19 и компликациите да бъде открит потърпевшият (открит е едвам, когато е постъпил в болница), само че декларира и че подсъдимият е „ мощно конфликтен, създаващ проблеми и спорове с близките лица, най-много на работното си място, употребява медийни изявления за оклеветяване на съответни лица, налице е мощен блян към злопаметност и т. н “, написа Лекс бг.

СРС заключава, че условното изтърпяване на наказването няма да бъде задоволително за поправянето на дееца. „ Съдът смята, че от процесната незаконна предприемчивост са настъпили извънредно тежки последствия за здравето (в това число и психическото) на потърпевшия, като това не може да не бъде регистрирано при установяване на метода на изтърпяване на наказването от дееца “, се показва в претекстовете. И се акцентира, че не е без значение, че действията са осъществени във връзка с лице от същия пол, което не е педераст, „ т. е. те са засегнали с изключение на половата цялост на лицето и неговото персонално достолепие по изключително противен метод, който е оставил дълготраен отпечатък в съзнанието на жертвата “.

В. Василев

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР