Бившият лекар на Доналд Тръмп съобщи, че той не е

...
Бившият лекар на Доналд Тръмп съобщи, че той не е
Коментари Харесай

Бившият му лекар: Доналд Тръмп сам написа писмото за здравето си

Бившият доктор на Доналд Тръмп заяви, че той не е написал писмо от 2015 година, в което написа, че претендентът за президент на Съединени американски щати от Републиканската партия е в чудесно здраве, оповестява БиБиСи, базирайки се на американски медии.

" Тръмп диктува цялото писмо ", сподели лекар Харолд Борнстейн пред СиЕнЕн.

Белият дом не е коментирал изказванията на лекаря.

Борнстейн заяви още, че бодигард на Тръмп е " нахлул " в кабинета му през февруари 2017 година и е взел здравния картон на американския водач. Практикуващият в Ню Йорк доктор разясни, че е бил посетен от един от персоналните бодигардове на Тръмп и други двама души на 3 февруари 2017 година

" Те бяха тук 25-30 минути, сътвориха доста безпорядък ", акцентира Борнстейн пред NBC News, допълвайки, че случаят го е предиздвикал да се почувства " отвлечен, изплашен и тъжен ".

По-късно представителят на американската администрация Сара Сандърс съобщи, че не са нахлули в кабинета и че това е " общоприета процедура " за прибиране на здравните картони на президента в Белия дом.

В изявление за СиЕнЕн лекарят акцентира, че писмото от 2015 година, в което се споделя, че Тръмп ще бъде " най-здравият човек, който в миналото е избиран за президент " на Съединени американски щати, не включва професионалната му оценка.

Писмото съдържа информация за физическото положение на Тръмп, което е описвано като " изумително ". Резултатите от кръвните проучвания и кръвното налягане са " отлични ". Пише още, че президентът е измършавял със 7 кг през годината. Допълва се, че Тръмп не е имал злокачествени болести и не е претърпявал интервенция.

Седмици преди публикуването на писмото американският общественик написа в " Туитър ", че резултатите от прегледа на Харолд Борнстейн ще покажат, че е в съвършено положение.

" Късметлия съм, че съм талантлив със страхотни гени ", написа Тръмп, най-възрастният президент в историята на Съединени американски щати, във " Facebook " по това време.

През януари тази година Тръмп беше преглеждан в продължение на три часа на фона на спекулации за здравословното му положение. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР