Бившият крипто шеф Сам Банкман-Фрид, който е съден в САЩ

...
Бившият крипто шеф Сам Банкман-Фрид, който е съден в САЩ
Коментари Харесай

FTX: „Кралят на крипто“ ще свидетелства по дело за измама

Бившият крипто началник Сам Банкман-Фрид, който е съден в Съединени американски щати за машинация, ще приказва в своя лична отбрана, сподели правният му екип.

Решението идва малко преди прокурорите да приключат своята страна на случая.

31-годишният мъж е упрекнат в неистина на вложители и заемодатели и кражба на пари от клиенти на неговата към този момент банкрутирала борса за криптовалута FTX.

Г-н Bankman-Fried, който може да даде показания още в четвъртък, отхвърля обвиняванията.

Той е изправен пред това, което може да се равнява на доживотна присъда в пандиза, в случай че бъде приет за отговорен.

Подсъдими в Съединени американски щати не са задължени да свидетелстват по време на правосъдни процеси - и постоянно се поучават да не го вършат, защото това ги отваря за разпит от прокурори.

Това също по този начин дава опция на членовете на журито, които ще решат случая, да образуват свои лични усещания, които може да не са удобни.

" Ако правосъдните заседатели не му повярват, това е обезпечена присъда ", сподели Джейкъб Френкел, някогашен федерален прокурор, който следи процеса, сподели пред BBC по-рано този ден месец.

Въпреки рисковете, доста анализатори, следящи процеса, чакаха някогашният бизнесмен да заеме позиция, с цел да предложи своя лична версия на събитията и да се опита да подкопае историята, показана от прокурори.

" Прокурорите показаха много мощен случай ", сподели Карл Тобиас, професор по право в университета в Ричмънд. " Не знам дали има доста дефекти в този случай той да свидетелства поради това, което видяхме до момента. "

Прокурорите са построили своя случай върху изказвания на трима от най-близките му някогашни другари и сътрудници, които към този момент са се признали за отговорни.

Те са обвързали господин Bankman-Fried с решенията да вземе пари, подадени във FTX, и да ги употребява за погашение на кредитори в неговата компания за крипто търговия, Alameda Research, купувайте парцели и правете вложения и политически дарения.

Един финален хазарт притегля Сам Банкман-Фрайд

Казват, че той се е опитал да скрие прехвърлянията сред две компании и околните им взаимоотношения - и юристите поддържаха обвиняванията си с текстови известия, електронни таблици и туитове.

По време на процеса тези очевидци, които включват неговата някогашна другарка и някогашен основен изпълнителен шеф на Alameda Каролайн Елисън, излязоха след часове на разпит с тяхната меродавност, изглеждаща значително невредима.

Защитният екип на господин Банкман-Фрид твърди, че той е следвал „ рационални “ бизнес практики, защото фирмите му се разрастват бързо.

След колапса на фирмите му предходната година той призна в изявленията за медии, в това число пред BBC, за управнически неточности, само че сподели, че в никакъв случай не е имал желание за машинация.

Елизабет Холмс е измежду другите нашумели образци за обвинени, които са избрали да свидетелстват в своя лична отбрана.

Основателят на началото на кръвните тестове- нагоре Теранос, която твърди, че не е имала желание да измами вложители, в последна сметка беше наказана по четири от 11 обвинявания и наказана на повече от 11 години затвор.

Но свидетелството също може да се отплати. Том Барак, някогашен изпълнителен шеф на частни финансови фондове и набирач на средства за някогашния президент Доналд Тръмп, и ливанският предприемач Жан Бустани, застанаха пред съда в разнообразни, несвързани наказателни каузи и бяха оправдани.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР