Бившият крайнодесен бразилски президент Жаир Болсонаро е прекарал миналия месец

...
Бившият крайнодесен бразилски президент Жаир Болсонаро е прекарал миналия месец
Коментари Харесай

Болсонаро прекарал два дни в посолството на Унгария, след като му конфискували паспорта

Бившият крайнодесен бразилски президент Жаир Болсонаро е прекарал предишния месец две нощи в посолството на Унгария в столицата Бразилия единствено дни откакто федералната полиция конфискува паспорта му и арестува двама негови някогашни сътрудници по съмнение в подготовка на прелом, заяви през днешния ден негов юрист, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

За престоя на Болсонаро в унгарското посолство от 12 до 14 февруари заяви първи в. " Ню Йорк таймс ", базирайки се на записи от охранителни камери в дипломатическата задача, показва Ройтерс.

Този епизод повдига въпроси за проектите на някогашния президент, който е обект на голям брой престъпни следствия в Бразилия, откакто няколко негови близки сътрудници към този момент са в пандиза.

Бразилската полиция не би могла да арестува политик, който се намира в задгранично посолство, отбелязва Ройтерс.

Адвокатът на Болсонаро, Фабио Вайнгартен, съобщи в обществените мрежи, че някогашният президент е прекарал два дни в унгарското посолство, " с цел да откри контакти с представители на другарска страна " и " с цел да обмени информация за политическата конюнктура в двете страни ".

" Всякакви други тълкования, отвън това, което ви споделих, са плод на нечие въоръжение, нямат нищо общо с действителността и са на процедура още една подправена вест ", написа Вайнгартен.

По-късно през днешния ден бразилското външно министерство извика унгарския дипломат за пояснения по отношение на аргументите за престоя на Болсонаро в унгарското посолство, показва Ройтерс.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР