Бившият крал на Испания Хуан Карлос беше приветстван днес в

...
Бившият крал на Испания Хуан Карлос беше приветстван днес в
Коментари Харесай

Бившият испански крал Хуан Карлос се появи за първи път на публично място след връщането си в Испания

Бившият крал на Испания Хуан Карлос беше приветстван през днешния ден в морския курорт Санксенхо, в област Галисия, по време на първата си обществена изява, откакто той се върна снощи  в Испания след няколкогодишно заточение.

Бившият крал живее от две години в Обединените арабски емирства. Той отпътува там на фона на обвинявания за финансови нарушавания. Завръщането на 84-годишния някогашен монарх в Испания, където той ще остане за малко, провокира рецензии в страната.

Въпреки това на пристанището на Санксенхо, където този уикенд Хуан Карлос ще участва на регата, в която ще взе участие “Брибон”, платноходката, с която той стана международен първенец, десетки любопитни хора го приветстваха и го приветстваха, скандирайки: „ Да живее кралят, да живее Испания! “.

Движейки се постепенно благодарение на бастун и подпомаган от помощник, някогашният суверен, очевидно разчувствуван, поздрави тълпата и театралничи пред множеството присъстващи фотографи. Той обаче не направи никакво изказване.

Хуан Карлос, който абдикира през 2014 година на фона на кавги, ще пътува за Мадрид в понеделник, с цел да се види със сина си крал Фелипе Шести и със брачната половинка си София, преди да замине в същия ден за Абу Даби. Според кралския замък някогашният крал е възнамерявал да се връща към този момент “редовно в Испания”, с цел да се вижда със “семейството и приятелите си”. Според кмета на Санксенхо той ще се върне в този град още веднъж през юни.

Това малко посещаване на Хуан Карлос бе осъществено, откакто испанските съдилища прекратиха следствията за корупция и пране на пари против него през март. Но разкритията за неразбираемия генезис на неговото благосъстояние вечно опетниха в очите на огромна част от испанското общество тази знатна персона, уважавана десетилетия наред поради това, че е управлявала демократичния преход в Испания след гибелта на диктатора Франсиско Франко през 1975 година

Правителството на премиера социалист Педро Санчес, което се опълчи съгласно медиите на това, някогашният крал да отседне в кралския замък “Сарсуела”, публична резиденция на сегашния крал Фелипе Шести – към момента чака пояснения от Хуан Карлос за неговите действия. От своя страна Фелипе Шести ясно се дистанцира от татко си. Испанският крал реши през март 2020 година да се откаже от наследството си и да лиши татко си от годишната му прехрана от близо 200 000 евро, напомня организацията.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР