Бившият командващ силите на НАТО в Европа Джеймс Ставридис смята,

...
Бившият командващ силите на НАТО в Европа Джеймс Ставридис смята,
Коментари Харесай

Бивш командир на НАТО призова Украйна да се откаже от окупираните земи

Бившият командващ силите на НАТО в Европа Джеймс Ставридис счита, че Украйна би трябвало да следва „ корейския сюжет “ за преустановяване на войната с Русия и да стартира договаряния за подписване на контракт „ земя против мир “, съобщи Bloomberg, представени от обстоятелства.бг.

Той означи, че Южна Корея се е трансформирала от опустошена от война земя в десетата по величина стопанска система в света. Но това не е почнало незабавно. Първото следвоенно десетилетие беше време на застоялост за Корея и единствено западната помощ и промени съумяха да дадат подтик на стопанската система. Според Ставридис Украйна може да приложи същия модел.

Според американския адмирал Украйна може да получи стоманени гаранции за сигурност. В случая това е участие в НАТО. Това е сходно на метода, по който Южна Корея получи цялостен статут на пълновръстен сътрудник на Съединени американски щати през 1953 година

Ставридис, сходно на някогашния общоприет секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен, не виждат проблем в това Украйна да стане член на НАТО, без изцяло да деокупира териториите си. Той припомня, че евентуална война сред НАТО и Русия е допустима единствено като групово решение на всичките 32 членки на алианса, тъй че тя няма да стартира автоматизирано, в случай че Украйна се причисли към НАТО преди края на войната.

Украйна би трябвало да се помири „ най-малко за известно време “ с съветската окупация на югоизток, счита Ставридис, представен от организация УНИАН. По думите му този сюжет е неприятен и за Путин, тъй като значи, че се е провалил в първичната си концепция да окупира цяла Украйна и да превземе Киев.

Бившият пълководец на НАТО в Европа е уверен, че даже прехвърлянето на изтребители F-16 в Украйна към този момент няма да може да преодолее задънената улица на фронта, затова „ колкото по-бързо спрат огромните военни дейности, толкоз по-бързо украинците ще стартират да се възвръщат ”.

Ако бъде реализирано такова съглашение, ще се случи следното: макар обстоятелството, че Украйна е доста по-малка по население и територия, в границите на няколко десетилетия Украйна ще надмине Русия по БВП, общо селскостопанско произвеждане и, несъмнено, което е жизненоважно значимо, от позиция на демокрацията, уточни Ставридис. Украйна неведнъж е посочвала, че мир с Русия е неосъществим и Путин няма да спре на украинска земя, в случай че не бъде надвит в този момент, а ще нападна НАТО.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР