Бившият командващ на сухопътните войски на Полша генерал Валдемар Скшипчак

...
Бившият командващ на сухопътните войски на Полша генерал Валдемар Скшипчак
Коментари Харесай

Полски генерал: Русия може да превземе Прибалтика за два дни

Бившият командващ на сухопътните войски на Полша военачалник Валдемар Скшипчак разказа вероятен сюжет на военни дейности в Калиниградска област с присъединяване на НАТО. Това той написа в изданието Defence 24.
Според него при положение на въоръжен спор в района, основна роля ще имат силите на Балтийския флот и войските на Калининградския защитителен регион. Освен настоящите мотострелкови бригади, могат да бъдат мобилизирани най-малко две пълноценни дивизии. По складовете за консервация има задоволително осъвременена бойна техника за снабдяването на две мотострелкови бригади и два-три танкови полка.
 От Балканите до Балтика: НАТО и Русия ще отработват началото на Трета международна война От Балканите до Балтика: НАТО и Русия ще " отработват " началото на Трета международна война
През 2021 година двете великански военни машини НАТО и Русия дружно с Беларус ще се устремят една към друга, заяви изданието svpressa.ru. С...
Тези подразделения, евентуално, ще имат задачата да блокират придвижването на войските на НАТО към територията на Прибалтика, счита Скшипчак. За цялостното преодоляване на балтийските страни, съгласно генерала, Русия ще има потребност от две до четири денонощия. Нататъшните бойни дейности ще се реалокират в южната част на Балтийско море, в посока полското крайбрежие.
През ноември 2020 година вицепрезидентът на Академията по геополитически проблеми на Русия полковник Владимир Анохин допусна, че при положение на натовска експанзия в Калининградска област, Русия " ще изключи " вражеските системи за ръководство в Полша, Прибалтика и акваторията на Балтийско море. Според него, в този случай ще бъдат основани условия, в които съперникът няма да може да прави оценка оперативната и тактическа информация. " Средствата за радиоелектронна битка ще защитят огромно пространство, също така ще работят в дълбочина в територията на нашите съперници ", твърди специалистът.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР