Бившият кмет на Варна Иван Портних даде днес нарочен брифинг,

...
Бившият кмет на Варна Иван Портних даде днес нарочен брифинг,
Коментари Харесай

Бившият кмет скочи на новата власт

Бившият кмет на Варна Иван Портних даде през днешния ден умишлен брифинг, на който е изнесъл скандални, съгласно него практики в работата на новата власт. Това излиза наяве от материал, изпратен от пресцентъра на ГЕРБ във Варна до медиите. Публикуваме го без редакторска интервенция:

Вече има нов състав на Експертния съвет по устройство на територията /ЕСУТ/. Гневната реакция на част от браншовите организации  е доказателство за " качествената смяна “ в съвета, сподели Иван Портних, регионален водач на ГЕРБ и някогашен кмет на Варна на брифинг в клуба на Българска телеграфна агенция. Той уточни два обстоятелството:

1. Временно изпълняващ длъжността основен проектант на община Варна е Лидия Цекова, същата, която след уволнението на някогашния основен проектант Виктор Бузев подписа документи за строителство на голям билдинг в квартал " Чайка “ до Бялата къща - план на притежателя на " Интерком “ за постройка със 17 етажа. Разкрих този случай още по време на предизборната акция и подадох сигнал до прокуратурата. Тази госпожа към този момент е част и от ЕСУТ.

2. В ЕСУТ е върнат и скандалният геодезист Йоан Каратерзиян, деятел на ДСБ, на мястото на представител на Кадастъра - евентуално поради заслугите му в доносите против мен. Когато встъпих в мандат преди 10 година протоколите от съвещанията на ЕСУТ излизаха с 4-5 месеца забавяне и бизнесът се оплакваше.

Оказа се, че нередностите са поради протоколчика - дамата, с която живееше Каратерзиян. Двамата бяха превъзходен тандем, с отлични персонални резултати от работата си в ЕСУТ. И двамата бяха отстранени от съвета, само че през днешния ден Каратерзиян се връща на бял кон, с целия си " експертен “ потенциал и " положителни практики “.

Това е начало на една рискова реабилитация на фрагменти, компрометирани обратно във времето. Промяната в действителност е Подмяна и връщане на порочни практики, налагани с десетилетия в архитектурата и ЕСУТ на Варна, сподели Иван Портних. Той уточни, че истината би трябвало да се знае от обществеността, с цел да е ясно по какъв начин се вземат решенията зад кадър в общината и в Общинския съвет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР