Бившият кмет на Свищов Станислав Благов оспори, че му е

...
Бившият кмет на Свищов Станислав Благов оспори, че му е
Коментари Харесай

Бивш кмет на Свищов опроверга, че е обвиняем

Бившият кмет на Свищов Станислав Благов оспори, че му е повдигнато обвиняване за занемареност и причиняване на вреди в резултат на калпаво построен тръбопровод за над 2 млн. лв.. Това изказване бе тиражирано от медии в Свищов преди седмица, на които „ Труд “ се базира в обява. Потърсен тогава за коментар, Станислав Благов съобщи, че научава за това от средствата за всеобща информация.

Веднага по-късно някогашният градоначалник, който се почувствал набеден, е изискал публична информация от правораздавателните институции дали против него се води следствие и дали е обвинен.

 clipboard02 „ От Удостоверение рег. № И-49034 от 28 ноември 2017 година на Прокуратурата на Република България – Национална следствена работа, въз основа на поискана от мен инспекция в Централизираната осведомителна система на следствените служби, обвързвана с централната съставния елемент на Единната осведомителна система за противопоставяне на престъпността, несъмнено се откри, че към тази дата против мен няма данни за обвинявания по неприключили наказателни производства “, съобщи Благов и сподели въпросния документ.

Скандалите към проблематичното ВиК-съоръжение гръмнаха откакто то по този начин и не проработи качествено и непрестанно дефектираше. Чешмите в крайдунавския град през ден пресъхваха, а жителите пиеха вода с влошено качество. Заради честите повреди имаше заплаха общината да остане за неустановен интервал от време без вода. Заради това актуалният кмет на Свищов Генчо Генчев алармирал за проблемите всички държавни институции, в това число и министъра на районното развиване и благоустройство Николай Нанков. Районната прокуратура в Свищов разпореди инспекция, само че през септември преписката беше трансферирана по компетентност в Окръжната прокуратура във Велико Търново.

„ По случая се води следствие, само че към този момент то е против незнаен причинител “, потвърдиха от държавното обвиняване в остарялата столица.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР