Бившият кмет на село Галиче Ценков Чоков ще отговаря по

...
Бившият кмет на село Галиче Ценков Чоков ще отговаря по
Коментари Харесай

Внесен е нов обвинителен акт срещу Ценко Чоков

Бившият кмет на село Галиче Ценков Чоков ще дава отговор по ново обвиняване за документно закононарушение. Прокуратурата е внесла обвинителен акт против него и дамата, с която живее. Разследващите настояват, че Чоков, който е и аграрни производител, е сключил голям брой контракти за аренда. След приключването им той съставил нови, а на името на жена му били формирани пълномощни, с цел да се подпишат документите от името на притежателите, които не знаели какво се прави. След това Чоков ги удостоверил, защото кмет имал и нотариални пълномощия.

" Впоследствие формираните по този метод контракти за аренда - без знанието и единодушието на притежателите на земеделските парцели, послужили като съображение на обвиненият Ц.Ч. да ги обработва и да ги завява за подкрепяне за период от 10 години. Такива били „ сключвани “ и с умряли лица, чиито наследници също не били осведомени ", твърди прокуратурата.

Това не е единственото сходно обвиняване против някогашния кмет. Преди години против него бе импортиран обвинителен акт за сходни нарушавания. По това дело той бе оневинен на първа инстанция.

Години наред Чоков бе недостижим и печелеше мандат след мандат макар множеството недоволства, че бие локалните хора и ги тормози. Едва при второто държавно управление на ГЕРБ Министерство на вътрешните работи и прокуратурата се задействаха против него. Тогава Чоков бе показно задържан от ГДБОП.

Впоследствие той бе упрекнат в присъединяване в незаконна група, в палежи и побои. Бившият кмет бе наказан на две инстанции на 5 години затвор. В момента делото му е висящо пред Върховния касационен съд. Синът му Мартин бе наказан на 7 години затвор. И това наказване не е дефинитивно.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР