Бившият кмет на Ню Йорк Руди Джулиани заведе дело за

...
Бившият кмет на Ню Йорк Руди Джулиани заведе дело за
Коментари Харесай

Руди Джулиани съди Джо Байдън за това, че го е нарекъл „руска пешка“

Бившият кмет на Ню Йорк Руди Джулиани заведе дело за клюка в сряда против президента Джо Байдън за това, че го назова „ съветска пешка “ по време на президентски спор преди близо три години.

Джулиани разгласи делото на оживена и рядко присъстваща конференция пред съда в Ню Хемпшир, където той подаде иск, с цел да се възползва от законите за клеветата на щата.

Бившият кмет повтори няколко познати офанзиви против Байдън и неговия наследник Хънтър, макар че съди единствено президента – макар високата летва за изказвания на обществени персони в политическа среда, които да се смятат за клюка.

Този ход идва, когато Джулиани е изправен пред личната си правна експозиция на няколко фронта и нови въпроси по отношение на способността му да заплаща на юристите, които го съставляват. Пресконференцията в сряда се състоя малко откакто излязоха новините, че различен юрист, който съставлява Джулиани в делото за подривна активност при изборите в Грузия, се е отдръпнал.

Попитан дали е угрижен за способността на Джулиани да заплати адвокатските му такси по това дело, до момента в който задълженията му порастват, Лу Даймънд, един от юристите, които се появиха в сряда дружно с някогашния кмет на Ню Йорк, сподели пред кореспонденти: „ Това е най-далечното нещо от моето разум. "

„ Когато споделям, че ми е другар, той е мой другар. И той е другар на страната. Той е кметът на Америка “, сподели Даймънд.

CNN се обърна към Белия дом за коментар.

Джулиани също се обърна към репортажа на The New York Times, че прокурорите от офиса на специфичния прокурор Джак Смит са попитали за навиците на някогашния кмет за пиянство – и какво е знаел Доналд Тръмп за това, до момента в който Джулиани е бил персонален юрист на някогашния президент.

Тръмп е упрекнат в делото на Смит за интервенция във федералните избори, а CNN по-рано заяви, че Джулиани е посочен като съизвършител 1 в това дело. Джулиани не е упрекнат в закононарушение по това дело.

„ Ако имах проблем с алкохола и можех да направя всичко това, трябваше да съм в Книгата на върховете на Гинес “, сподели Джулиани на конференция в Ню Хемпшир, където изброи достиженията си като някогашен федерален прокурор и кмет. „ Нямам проблем с алкохола. Никога не съм имал проблем с алкохола. ”

hunter biden rudy giuliani SPLIT АП/Ройтерс

В центъра на новия иск на Джулиани са мнения, направени от тогавашния претендент Джо Байдън по време на президентски спор в Нешвил в края на 2020 година Тогава Байдън сподели, че Русия дава на Джулиани погрешна информация, с цел да помогне на възможностите на Тръмп да бъде определен за президент.

„ Те се намесват в американския суверенитет. Това е, което се случва сега. Те се намесват в американския суверенитет. Доколкото ми е известно, не мисля, че президентът е споделил нещо на [руския президент Владимир Путин] за това “, сподели Байдън тогава, имайки поради напъните на Москва да подкопае изборния развой в Съединени американски щати.

„ Собственият му консултант по националната сигурност му сподели, че това, което се случва с неговия другар – добре, не би трябвало, добре, ще го направя – неговият другар Руди Джулиани “, добави Байдън. „ Той е употребен като съветска пешка. Дават му информация, която е съветска, това не е правилно. И тогава какво става? Нищо не се случва. И тогава разбирате, че всичко, което се случва тук, е, че Русия желае да се увери, че няма да бъда определен за идващия президент на Съединените щати, тъй като те знаят, че ги познавам и те ме познават.

Джулиани сподели в сряда, че е бил персонално засегнат от мненията на Байдън, които той назова погрешни.

През 2021 година американската разследваща общественост реши, че Путин „ има надзор над дейностите на Андрий Деркач “, обвързван с Кремъл някогашен украински народен представител, който се срещна с Джулиани и неведнъж насърчаваше дезинформация против Байдън.

Джулиани също по този начин настоя, че делото не е възмездие за дело, заведено преди този момент от Хънтър Байдън против Джулиани и някогашния му юрист, които твърдяха, че са нарушили федералните и щатските закони за дискретност на компютъра посредством хипотетичните си старания да хакнат неговите устройства.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР