Бившият кмет на Хасково Георги Иванов бе осъден от състав

...
Бившият кмет на Хасково Георги Иванов бе осъден от състав
Коментари Харесай

Осъдиха бившият кмет на Хасково да заплати 89 000 лева

Бившият кмет на Хасково Георги Иванов бе наказан от състав на Окръжния съд по гражданско дело да заплати 89 000 лв. за непозволеното разрушение на постройката на някогашния затвор в южния регионален център, която е била монумент на културата с национално значение, оповестиха от Съдебната палата, предава Българска телеграфна агенция. Иванов е наказан с влезнала в действие и доказана от Върховния касационен съд присъда и по наказателно дело по случая, като в този момент в допълнение би трябвало да покрие и законната рента от 27 120 лв..
Прочетете още
За изясняването на имуществените искания на община Хасково по делото са назначени първична и повторна оценителна експертиза. Според първичната експертиза, цената на постройката към дата на нейното разрушение е в размер на 160 036 лв.. Съдът кредитира точно заключението на тази експертиза, само че защото ищецът претендира за сума от 89 000 лв., правосъдният състав е приел, че искът следва да бъде почетен до предявения размер дружно с дължимите лихви.

Присъдата предстои на обжалване пред Апелативния съд в Пловдив.

Георги Иванов бе кмет на Хасково за четири мандата от 1999 до 2015 година. Негова бе концепцията за построяването на монумента " Света Богородица с Младенеца " на хълма Ямача над града, който след това стана знак на града. По време на ръководството му против него бяха формирани няколко наказателни каузи, само че единствено това за пандиза завърши с неоправдателна присъда от 1 година условно с 3 година изпитателен период и 2 година отнемане от право да заема държавна или социална служба, обвързвана с управление, надзор или стопанисване на обществено имущество.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР