Бивш кмет на Гълф Бриз, осъден за заснемане на голи тийнейджъри от затвора. Ето защо.

...
Бившият кмет на Гълф Бриз Ед Грей, който беше осъден
Коментари Харесай

Бившият кмет на Гълф Бриз Ед Грей, който беше осъден през 2021 г. на пет години затвор за проследяване и тайно записване на тийнейджъри, които се събличат в дома му в Гълф Бриз, вече е извън затвора и има шанс за нов процес.

Присъдата на 71-годишния мъж беше отменена през април, след като съдът уважи молбата на Грей за освобождаване след присъдата.

Молбата беше удовлетворена на основание, че Съдия Клифтън Дрейк даде на Грей по-строга присъда от държавните обвинители и защитата се съгласи, когато Грей не пледира съдържание по обвиненията, произтичащи от делото през 2021 г.

Пет години затвор: Пр. -Кметът на Гълф Бриз Ед Грей е осъден на затвор за тайно записване на тийнейджъри под душа

Молба: Бившият кмет на Гълф Бриз пледира да не се състезава да записва тийнейджъри под душа, може да избегне затвора

Тези обвинения включваха осем обвинения за видео воайорство, едно обвинение за незаконно прихващане на комуникации, едно обвинение за незаконно инсталиране на проследяващо устройство и едно обвинение за преследване.

Грей погрешно помисли, че и той вкара гол ниско в таблицата с криминални показатели на Флорида за качество за държавен затвор. Както бившият кмет, така и прокуратурата очакваха, че той няма да прекара повече от година в затвора на окръг Санта Роза.

Законът на Флорида обаче позволява затворнически санкции, когато обвиняемите са изправени пред обвинения като тези на Грей. Съдия Дрейк базира решението си на този закон, когато осъди Грей на пет години затвор през август 2021 г.

„Той установи, че статут 775.082 под десет, който всъщност изключва този статут, в който е обвинен Ед Грей, от тази недържавна затворническа санкция“, обясни главният помощник-държавен прокурор Бриджит Дженсън. „Проблемът е, че изречението не беше разбрано от всички. Когато Ед Грей се изказа, той си мислеше, че максималната присъда, която може да получи, ще бъде една година в окръжния затвор, защото неговият лист показва само 10 точки. Това беше разбирането на всички за максимума, който можеше да направи съдията. Подсъдимият е подал молба за освобождаване от присъда. и беше одобрено, защото по същество по времето, когато той се изказа, той се заблуждаваше какво може да му бъде присъдено.“

През април съдия Дрейк отмени присъдата на Грей, която включва пет години затвор, три години изпитателен срок и две години обществен контрол, което по същество е домашен арест.

Грей излежа около осем месеца зад решетките в поправителната институция Джеферсън в Монтичело преди решението.

Той е бил на свобода оттогава при същите условия, при които беше след ареста му през 2020 г., включително без пряк или косвен договор с която и да е от предполагаемите жертви, без контакт с непълнолетни момчета и му е забранено да посещава младежки събития или места, известни да бъдат посещавани от непълнолетни момчета.

Въпреки това бяха направени някои изключения, които позволяват на Грей да прекарва време с внуците си.

Какво доведе до ареста на Ед Грей

Грей беше арестуван на 14 септември 2020 г., повече от месец след като агенти от Департамента по правоприлагане на Флорида претърсиха дома му на Грей Оукс Лейн в Гълф Бриз и иззеха няколко електронни устройства.

Според доклада за ареста , следователите откриха осем видеоклипа, изобразяващи четирима мъже, голи или събличащи се в банята на Грей.

Повечето от видеоклиповете показват, че Грей стартира камерата, преди тийнейджърите да влязат в банята, се отбелязва в доклада.

Обвинения във воайорство: Бившият кмет на Gulf Breeze Ед Грей е арестуван по обвинения във воайорство, преследване и проследяващи устройства

Двама от младите мъже са били на 17 години по време на заснемането на видеоклиповете и други двама бяха на 18. Докато един от тийнейджърите не откри скрита камера, те не знаеха, че се записват и всички казаха, че Грей ги е „бутнал“ да се изкъпят в къщата му, след като са извършили работа около къщата му.

Една от предполагаемите жертви също каза на полицията, че смята, че Грей го проследява, защото по-възрастният мъж неочаквано ще се появи там, където е тийнейджърът.

Тайни записи: Клетвена декларация: Бивш кмет на Gulf Breeze Ед Грей записва тийнейджъри под душа, преследва ги

Според доклада за ареста, когато майката на младия мъж се изправя пред Грей относно обвиненията, Грей първоначално й казва, че записва ремонтника на климатици, но след ремонта ляво Грей каза, че е включил камерата, защото „се подозира, че (синът й) вероятно прави секс в главната си баня“ и иска доказателство, преди да се „изправи срещу тийнейджъра“.

В доклада се казва, че Грей също първоначално отрече на майката на тийнейджъра, че е следил сина й, но й каза, че през последната година е имало няколко инцидента, които „го карат да мисли, че го следвам.“

Тези инциденти включват появата на Грей a парк, където тийнейджърът закъсня една вечер, както и се появи на паркинга на комплекс от кооперации Gulf Breeze, където младежът беше отишъл, след като каза на Грей, че е „болен“ и не може да работи за него този ден.< /p>

Полицията казва, че Грей в крайна сметка е признал, че е поставил проследяващо устройство на автомобила на младия мъж през есента на 2019 г. Те казаха, че им е казал, че също е сменял батерията на това проследяващо устройство на всеки две седмици, след което е слагал обратно в камиона на тийнейджъра.

Разследващите казаха, че Грей разполага и със 160 екранни снимки на GPS координати, за които бившият кмет каза, че са на едно от превозните средства на тийнейджъра.

Историята на Грей с City of Gulf Бриз

Грей беше бивш кмет на Гълф Бриз и дългогодишен градски служител като изпълнителен директор на Capital Trust Agency, която емитира стотици милиони долари в облигации за финансиране предимно на строителни проекти във Флорида.

Още: Бившият кмет на Gulf Breeze Ед Грей напуска града на фона на разследване

Той се пенсионира от Capital Trust Agency през 2020 г., малко след като агенти на FDLE нахлуха в дома му и започна разследването .

Какво се случва сега

Конференция за състоянието между държавата и защитата по делото на Грей е насрочена за 22 август в 13:30 ч., в в съда на окръг Санта Роза.

Грей в крайна сметка ще трябва да реши дали иска да се изправи пред съда или да сключи ново споразумение, знаейки, че потенциално може да отиде в затвора.

„Ние Ще се свържем с жертвите и ще видим какво е и тяхното мнение по въпроса, а след това ще продължим от там“, каза Дженсън. „По принцип започваме всичко отначало.“

Тази статия първоначално се появи в Pensacola News Journal: Бившият кмет на Gulf Breeze Ед Грей излезе под гаранция след присъда

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР