Бившият кмет на Благоевград Румен Томов ще се включи в

...
Бившият кмет на Благоевград Румен Томов ще се включи в
Коментари Харесай

Екскметът на Благоевград Румен Томов потвърди това, което всички говорят: Включва се в кандидат-кметската кампания заедно с още над 10 кандидати

Бившият кмет на Благоевград Румен Томов ще се включи в кметската конкуренция през есента. Това не е вест, защото от месеци в регионалния център се приказва за връщането му в политиката, само че през днешния ден в ефира на БНР,той удостовери публично желанието си да се кандидатира за кмет.

Както Struma. com към този момент неколкократно писа, предизборната акция в Благоевград ще е същинско политическо зрелище с все познати участници, а броят на претендентите ще нахвърли 10. Румен Томов влиза в надпреварата повдигнат от предприемчив комитет и подсилен от партия " Български напредък ", дали други политически сили ще го припознаят като техния претендент към този момент е неразбираемо, само че е реалност, че Томов към този момент стартира предизборната си акция, показвайки интензивност в обществената мрежа, а към този момент и в медиите.

Започва на чисто, откакто не съумя да довърши първия си мандат, поради позволено забравяне, да се заличи като търговец в регистъра. Нарушение,което му донесе доста главоболия и изгубени правосъдни каузи.

Кандидат за кмет ще бъде сегашния градоначалник Илко Стоянов , който излиза този път като самостоятелен. В първия си непълен управнически мандат, Стоянов бе претендент на Има Такъв Народ, и единственият им кмет в страната.

Българска социалистическа партия ще щурмуват с Венелин Трошанов, някогашен заместител кмет от екипа на Румен Томов. Част от социалистите обаче се ориентират към " Левицата ", откъдето също ще извадят претендент за кмет, само че към този момент нямат откроена ясна кандидатура. Същото се отнася и за Политическа партия ГЕРБ. Дали ще поддържат настоящия кмет Илко Стоянов, или ще вземат участие в изборите със лична кандидатура ще дефинира социологическото изследване, което ще проведат на територията на Благоевград.

От резултатите му ще зависи какво ще вършат от ГЕРБ- ще повдигнат или поддържат претендентът с най-голям % утвърждение. ГЕРБ обичайно вършат сходни изследвания, като част от предизборната им тактика и това е най-справедливият метод за оценка и пресяване на претендентите за кметския трон.

От ГЕРБза локалния избор се отделят съдружните им сътрудници Съюз на демократичните сили, които ще имат личен претендент. Спряга се името на здравната сестра Мария Гошева .

Политическа партия -ДБ към този момент ще излязат с единна кандидатура и тя е на юрист Методи Байкушев , номиниран от Политическа партия и за поста на регионален шеф.

Очаква се напълно скоро някогашният регионален шеф и някогашен заместител министър на Министерство на регионалното развитие Николай Шушков да удостовери, или отхвърли плъзналия слух за присъединяване му в политическото съревнование за общината.

Все още публично не е доказана и мълвата за връщането в играта на екскмета на Благоевград Атанас Камбитов , който спрягат като самостоятелен претендент, повдигнат от предприемчив комитет Засега Камбитов нито отхвърля, нито потвръждава плъзналия слух. В пространството се популяризират имената наоще претенденти за поста, като някогашният кмет на с. Дъбрава - Росен Георгиев , взел участие в съвсем всички локални избори в последно време, различен някогашен кандидат-кмет Ст. Делиов , също щял да се бори за поста, някогашният шеф на пощата Димитър Ирибозов, безконечната опозиционерка, устатата някогашна съветничка Злата Ризова , някогашният регионален шеф Валери Смиленов , ОБС ръководителят Радослав Тасков, са измежду спряганите за присъединяване в локалния избор.Пред кореспондент на Struma.com част от тях отхвърлиха кметските си упоритости, само че не можем да бъдем сигурни, до момента в който не пристигна септември.

Всезнайковци и политанализатори ни " плашат " със сензационна кандидатура, която щяла да отвее останалите участници, само че към този момент никой не приказвал за новия претендент, с цел да не бъде опорочено неговото показване в акцията.

Политическата горещина поти мераклиите за власт. Благоевградските политици са в тресчица и нека е за положително, само че всеки от тях е убеден в триумфа си. Това прави идното предизборно съревнование в Благоевград в атрактивен политспектакъл, който ще следим с голям интерес.

Не ни остава нищо друго с изключение на да пожелаем триумф на претендентите, дано да вършат политика,да себорят като умели политици, а не като просташки скандалджии, които не сортират средствата, с цел да се домогнат до кметския пост. Всяко заиграване с интелигентността на благоевградския гласоподавател ще бъде пагубно за претендента. Предстоят забавни предизборни месеци.

Петя Костадинова

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР