Бившият кмет Евгений Ройзман е бил задържан в апартамента си

...
Бившият кмет Евгений Ройзман е бил задържан в апартамента си
Коментари Харесай

Бившият кмет на Екатеринбург е в ареста

Бившият кмет Евгений Ройзман е бил арестуван в жилището си в Екатеринбург в сряда сутринта.

Срещу него е формирано наказателно дело за дискредитиране на съветската войска, оповестява ТАСС, като се базира на източник от районните служби.

Видео от входа му е оповестено от канала Mash, който твърди, че някогашният кмет на Екатеринбург е упрекнат в " дискредитиране " на армията (член 280.3 от Наказателния кодекс на РФ). Обвинението планува до 5 години затвор.

На видеото се вижда по какъв начин група въоръжени служители на реда влизат в къщата, в която живее Ройзман, качват се на етажа и откакто Ройзман отваря вратата, му прочитат известие за задържане по съмнение.

Задържането на Ройзман, както и претърсването, бяха доказани пред Интерфакс от неговата помощничка Лейла Гусейнова, която осведоми, че сега чакат претършуване на офиса на фондацията на Ройзман след позвъняване от службите.

Тази пролет областен съд в Екатеринбург осъди Ройзман на три санкции от по 50 000 рубли всяка на съображение част 1, член 20.3.3 от Административния кодекс на РФ (публични дейности, ориентирани към дискредитиране на въоръжените сили на РФ) поради постове в обществените мрежи.

Същият съд наложи санкция от 85 хиляди рубли на Евгений Ройзман за въпрос в " Туитър " под изказвания на министъра на външните работи на РФ Сергей Лавров.

Евгений Ройзман поредно декларира антивоенната си позиция, в това число в обществените медии, и споделя, че е наясно със заканите, само че не има намерение да напуща Русия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР