Бившият каталунски лидер Карлес Пучдемон заяви, че е готов да

...
Бившият каталунски лидер Карлес Пучдемон заяви, че е готов да
Коментари Харесай

Пучдемон: Готов съм да участвам в каталунските избори от чужбина


Бившият каталунски водач Карлес Пучдемон съобщи, че е подготвен да се кандидатира за плануваните за 21 декември избори в самостоятелната област, отбелязвайки, че може да го направи от всяка точка на света. Той сподели това в изявление за белгийската телевизия RTBF.

„ Готов съм да бъда претендент ”, сподели политикът. Попитан за това дали възнамерява да организира предизборната си акция от Белгия, той отговори, че може да направи „ на всички места по света".

На 27 октомври каталунският парламент утвърди резолюция за оповестяването на самостоятелна република, чието деяние към този момент беше спряно от Конституционния съд на Испания. Сенатът на страната утвърди настояването на Мадрид за използване на член 155 от Конституцията на кралството, който разрешава ограничение на самоуправлението на Каталуния.

След утвърждението, испанският министър председател Мариано Рахой съобщи, че е взето решение да в профил водача Карлвс Пучдемон и неговото държавно управление. Освен това Рахой насрочи избори за 21 декември. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР