Бившият каталунски лидер Карлес Пучдемон пристигна в датската столица, където

...
Бившият каталунски лидер Карлес Пучдемон пристигна в датската столица, където
Коментари Харесай

Карлес Пучдемон напусна Белгия и пристигна в Дания

Бившият каталунски водач Карлес Пучдемон дойде в датската столица, където през днешния ден следобяд ще взе участие в Копенхагенския университет в колоквиум, отдаден на Каталуния, предадоха международните организации. Белгийски медии оповестиха по-рано през днешния ден, че Пучдемон е отпътувал от Брюксел за Дания с полет на " Райънер ". На летището в Копенхаген Пучдемон не направи изказвания пред медиите.

 © фотоси: Българска телеграфна агенция
Бившият каталунски водач живее в заточение в Брюксел от края на предходната година, откакто испанското държавно управление го в профил от власт поради неконституционния референдум за самостоятелност на Каталуния. Испания издаде европейска заповед за арест на Пучдемон през ноември. След месец Мадрид я отдръпна поради опасения, че Брюксел ще върне Пучдемон, само че ще ограничи закононарушенията, за които той може да бъде съден в родината си, отбелязва Асошиейтед прес.



Испания проверява Пучдемон за протест, подривна активност и за финансови злоупотреби, свързани с едностранното оповестяване на самостоятелност на Каталуния от районния парламент на 27 октомври. Пучдемон е в Дания в миг, в който в Каталуния се водят договаряния за избор на районен водач. Очаква се през днешния ден Роже Торен, определеният наскоро ръководител на каталунския парламент, да разгласи претендент за министър председател на Каталуния. След това в Народното събрание ще има диспути по предлагането, което се чака да бъде гласувано от депутатите в края на месеца, отбелязва Франс прес.
 ​Пучдемон може да управлява​ Каталуния посредством новите технологии и от Брюксел ​Пучдемон може да управлява​ Каталуния посредством новите технологии и от Брюксел
Бившият каталунски министър председател Карлес Пучдемон, избягал в Белгия, твърди, че благодарение на новите технологии може да ръководи района от Брюксел. Той сподели...

Испанската прокуратура изиска от испанския Върховен съд да задейства още веднъж европейската заповед за арест на Карлес Пучдемон, предадоха международните организации. По-рано през днешния ден Пучдемон дойде от Брюксел в Копенхаген за присъединяване във конгрес, отдаден на Каталуния.

Испания издаде европейска заповед за арест на Пучдемон през ноември. След месец Мадрид я отдръпна поради опасения, че Брюксел ще върне Пучдемон, само че ще ограничи закононарушенията, за които той може да бъде съден в родината си, отбелязва Асошиейтед прес.

Испания проверява Пучдемон за протест, подривна активност и за финансови злоупотреби, свързани с едностранното оповестяване на самостоятелност на Каталуния от районния парламент на 27 октомври.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР