Бившият каталунски лидер Карлес Пучдемон отказа да бъде преизбиран за

...
Бившият каталунски лидер Карлес Пучдемон отказа да бъде преизбиран за
Коментари Харесай

Пучдемон отказа да бъде лидер на Каталуния и посочи свой наследник

Бившият каталунски водач Карлес Пучдемон отхвърли да бъде преизбиран за ръководител на Женералитета в Каталуния, съобщи AFP, представена от организация " Фокус ".
От Германия Пучдемон разгласи, че дефинира новака в политиката Куим Тора за претендент за неговия пост. „ Нашата партия предлага депутата Куим Тори за ръководител на Женералитата на Каталуния “, съобщи Пучдемон във видеобръщение.
Припомняме, че испанското държавно управление сполучливо блокира втория опит за избирането на Карлес Пучдемон в негово остъствие за районен водач на североизточния район. Испания нападна пред Конституционния съд признатия неотдавна закон от Народното събрание на Каталуния, който позволяваше районният водач да бъде определен, без да участва в залата по време на гласуването. Съдът разгласи своето решение в сряда вечерта, което гласи, че „ приема възраженията на държавното управление “ и суспендира закона.
Пучдемон бе задържан в неделя (25 март) на автомагистрала в Германия. Бившият каталунски водач пътуваше от Финландия към Белгия, само че бе арестуван от немската полиция на съображение интернационална заповед за арест, издадена от Испания. По-късно той бе освободен от ареста, само че остана в страната, откакто немските управляващи не почетоха настояването на Испания за екстрадицията му.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР