Бившият капитан на Шахтьор (Донецк) Дарио Сърна сподели каква е

...
Бившият капитан на Шахтьор (Донецк) Дарио Сърна сподели каква е
Коментари Харесай

Хърватска легенда разказа истината за проваления си трансфер в Барселона

Бившият капитан на Шахтьор (Донецк) Дарио Сърна показа каква е повода считаният за сигурен негов трансфер в Барселона да пропадне. През 2017 година хърватинът, който към този момент беше деец, сензационно получи оферта от каталунския гранд, само че вместо това преподписа с Шахтьор.

" Взех решението със сърцето си. Не можех да изоставя Шахтьор. Тогава имаше война и не желаех хората да си помислят, че тичам от клуба, тъй като не можем да играем в Донецк. Чувствах, че това е най-важният миг в нашия живот, на жителите на Донбас. Наясно бях какъв брой ме обичат почитателите в Донецк, аз също ги обичам. Просто не можех да си разреша да ги отчайвам. Не скърбя, че отхвърлих на Барса ", съобщи Сърна пред формалния уебсайт на Шахтьор.

Дарио Срна https://t.co/yGS6Evzxnp pic.twitter.com/t3iLArVhr6
— FC SHAKHTAR DONETSK (@FCShakhtar) 4 април 2020 година Бившият хърватски национал игра за " миньорите " от 2003 до 2018 година, след което изкара един сезон в Каляри, а след това се завърна в Шахтьор като част от треньорския щаб. Той призна, че към този момент възнамерява бенефиса си, само че ще се заеме по-сериозно с организацията, когато епидемията от ковид отмине.

" Никой не знае какво ще му предложи утрешният ден. Имаме единствено един живот и би трябвало да го изживеем пълноценно. Сега обстановката е комплицирана, само че пък имаме повече време за фамилиите си. Да бъдем положителни. Сигурен съм, че скоро всичко ще е наред. Хората би трябвало да станат по-добри. Понякога не ценим това, което имаме. Рано или късно ще се върнем в Донецк. Искам да направя бенефис на " Донбас Арена ". Вече съм мислил кои футболисти ще поканя. Повярвайте, това ще е празник на футбола за Украйна, Европа и света. Ще дойдат доста от най-големите звезди, освен такива, с които съм играл в Шахтьор ", загатна Сърна.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР