Бившият капитан на националния отбор на Германия Филип Лам заяви,

...
Бившият капитан на националния отбор на Германия Филип Лам заяви,
Коментари Харесай

Филип Лам с критика към ФИФА

Бившият капитан на националния тим на Германия Филип Лам съобщи, че управлението на ФИФА е неглижирало вредата върху околната среда, когато отсъди Световното състезание през 2030 година да се играе в шест страни на три континента, съобщи ДПА.

От ФИФА неотдавна оповестиха, че шампионатът ще се организира в Испания, Португалия и Мароко, само че по един мач първоначално ще се играе и в южноамериканските страни Уругвай, Аржентина и Парагвай, като това се чака да бъде одобрено дефинитивно на конгреса на международната централа.

Първите три мача ще бъдат част от презнанствата по случай стогодишнината на първото Световно състезание, което се е състояло в Уругвай през 1930.

Отборите и почитателите би трябвало да изминат големи дистанции за тези срещи и Лам изясни в изявление пред " Мюнхер Меркур ", че за него е " мъчно " да разбере това, макар че харесва концепцията и Уругвай да има присъединяване. " Опитваме се да организираме най-зеленото Европейско състезание, а ФИФА изцяло неглижира този аспект ", сподели Лам, който е шеф на Евро 2024.

Той разкри, че пътуванията му ще бъдат лимитирани и няма да употребява хеликоптер, с цел да гледа всички мачове от шампионата в десетте града. " В днешно време не е обикновено да летиш към страната с хеликоптер. Аз не съм почитател на този превоз ", сподели Лам.

Според него при организацията на Световното състезание през 2030 липсва " концепцията за празнуване на футбола. Идваме дружно, виждаме се един различен и демонстрираме по какъв начин желаеме да живеем дружно ". Всичко това го няма в проектите на ФИФА, приключи той.
 Филип Лам: Надявам се Германия да стигне финала на Евро 2024
Филип Лам: Надявам се Германия да стигне финала на Евро 2024

Ще си върнем ентусиазма, уверен е международният първенец от 2014 година
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР