Бившият капитан на националния отбор на България Владимир Николов бе

...
Бившият капитан на националния отбор на България Владимир Николов бе
Коментари Харесай

Владо Николов: Левски винаги се цели в шампионската титла и Купата на България!

Бившият капитан на националния тим на България Владимир Николов бе “Гостът на Sportal.bg” през днешния ден. Президентът и старши-треньор на Левски приказва за обстановката в “синия” клуб, прехвърлянията и задачите на клуба.

“С холандеца - Даан Ван Харлеем, нещата са подготвени. Днес трябваше да го картотекираме във федерацията, само че не работеше осведомителната система. Тоест на следващия ден като я оправят, ще го картотекираме. С него всичко е наред. Повече въпросителни има към Евгений Баннов, на който чакаме финален документ да му бъде публикуван - през днешния ден или на следващия ден, с цел да може да картотекираме и него. Все още нямаме документа и по тази причина не е картотекиран. Не знам дали има заплаха да не го картотекираме, само че се сблъскваме челно с бюрокрацията и бюрократичната машина, която е извънредно тромава. За страдание има такава заплаха да не успеем до понеделник, а сряда е последния период за картотекиране на състезатели в Суперлигата. Горещо се надявам да успеем”, съобщи Владо Николов особено пред Sportal.bg .

“Със сигурност на Ники Манчев му липсва опит, само че аз също доста го одобрявам. Смятам, че той има всички нужни качества да бъде разпределител на националния тим един ден, само че този ден не е през днешния ден и не е в този момент. Получаваше се доста пъти, че когато той е в усложнение и изпитва неустановеност, както е за всички млади състезатели, аз да желая да му оказа помощ, да поглеждам към аварийна пейка и там да не виждам никой, който може да му помогне. И заради тази причина считам, че с привличането на един разпределител, ще има изгода и за Ники дълготрайно. В Левски във всеки един миг играе този, който заслужава да играе. Конкуренцията е нещо, в което имам вяра и диря. Да имаме на всеки пост играчи, които се борят за мястото, а не считат, че им е даденост. Това бе една от грешките, която направих предходната година, когато селекционирах тима и тази година върша всичко допустимо да я избегнем - да има хора, които мислят, че мястото им в тима е обещано. Ако не дай се Боже се наложи, Евгений може да играе и на диагонал, т.е. ще имаме авариен вид и когато Смилен Мляков не играе добре. За момента той не се е показал добре единствено в един мач от 18-те, които сме изиграли, тъй че съм задоволително спокоен”, добави Николов.

“Във всяко едно изявление при започване на сезона постоянно съм заявявал ясно и изрично, че пред Левски може да има най-високите цели - продобиване на Купата и шампионската купа на страната. С привличането на Баннов и Ван Харлеем нищо не се е трансформирало, дори в противен случай. Това са стъпки точно в тази посока. Място за още някой може да има, само че няма време. Така, че по този метод ще наподобява тима до края на първенството”, сподели още наставникът на Левски.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР