Бившият капитан на националния ни отбор по футбол Стилиян Петров

...
Бившият капитан на националния ни отбор по футбол Стилиян Петров
Коментари Харесай

Трагична вест разтърси Стилиян Петров

Бившият капитан на националния ни тим по футбол Стилиян Петров беше разтресен от трагична новина. Отиде си негов непосредствен другар - някогашният футболист Том Стивънсън, с който дружно се бореха с подлите си болести, оповестиха медиите на Острова.

40-годишният Том, татко на две деца, умря от заболяване на моторните неврони, известно още като Амитрофична латерална склероза (MND). Той водеше борба за живота си в продължение на 10 години. 

Стивънсън бе диагностициран през 2013 година и тогава лекарите му дадоха сред 2 и 5 години живот. Той обаче не разреши диагнозата да го събори и стартира неуморна работа за повишение осведомеността за въпросното заболяване с редица благотворителни събития, включващи и звезди на футбола.

В акциите му интензивно се включваше и Стилиян Петров, който самичък поведе битка с левкемията. Рамо му удариха още някогашният управител на Челси и сегашен на Рома Жозе Моуриньо, комикът Джон Бишоп и някогашният капитан на Астън Вила Гарет Бари.

Том Стивънсън беше капитан на Болдмиър Сейнт Майкълс, игра още за Бедуърт Юнайтед, Солихъл Бороу и Рейсинг Клуб Уоруик.

Смъртта му бе оповестена нощес в трогателен пост, в който фамилията му описа по какъв начин той е преодолял всяко затруднение със " храброст, достолепие и прелест ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР