Бившият капитан на мъжкия национален отбор по волейбол, а понастоящем

...
Бившият капитан на мъжкия национален отбор по волейбол, а понастоящем
Коментари Харесай

Николай Иванов: Лесно е да се налагат забрани, по-трудно е да се създава полза за всички

Бившият капитан на мъжкия народен тим по волейбол, а понастоящем постоянен анализатор на играта и създател на уеб страницата www.volleycomment.bg Николай Иванов беше посетител в първия по рода си волейболен подкаст в България „ Първо движение “. Иванов разяснява в детайли тематики, свързани със приключилата през месец юли Волейболна лига на нациите 2019 и българското показване в нея; извоюваните от юношеските национали сребърни медали по време на Европейското състезание до 17 години, което се организира в София; възбраната, наложена от Българската федерация по волейбол за интернационалните прехвърляния на състезатели до 21 години и идните през идващите два уикенда квалификации за Олимпийските игри в Токио 2020 в мъжкото и женското направление.

Според Николай Иванов упованията към мъжкия ни тим за Лигата на нациите са били много по-големи с оглед отчитането на два водещи фактора: назначението на новия старши треньор Силвано Пранди и двата домашен шампионата в Пловдив и Варна. Специалистът е отчел съществени игрови проблеми, само че все пак не трябва да се не помни по никакъв метод, че Лигата остава на назад във времето за сметка на олимпийските квалификации, заради което самото оставане в нея може да смята за позитивно.

Специалистът намира, че младите ни волейболни очаквания до 17 години са посочили положителни умения по време на Европейското състезание, като треньорът Мартин Стоев е потвърдил мощното си качество да усеща ловко ритъма на дуелите и да напипва моментното положение на своите играчи. По наболялата тематика за възбраната за прехвърляния на състезатели под 21 години Иванов уточни, че в случай че даден играч се е договорил с клуба си и клубът е дал позволение той да продължи развиването си в чужбина, още повече когато става въпрос за пълнолетни лица, няма причина българската федерация да го стопира. Работата в конкурентна среда в чужбина, даже и единствено подготвителна, ще обезпечи по-добри условия за състезателя, в сравнение с тези, които се дават в България. Лесно е да се постановат забрани, по-трудно е да се основава изгода за всички.

По отношение на идните олимпийски квалификации някогашният разпределител счита, че мъжкият народен тим разполага с всички шансове да победи Бразилия и да се класира за Токио, в случай че бъде пределно мобилизиран, употребява слабостите в посрещането на южноамериканците, както и атмосферата, която ще сътвори публиката във Варна. Според Иванов обаче възможностите за класиране на дамите ни са извънредно лимитирани, защото нашите са в една група с спечелилия от Лигата на нациите Съединени американски щати и то – на тяхна земя.

Ако желаете да прочетете повече разбори от Николай Иванов, можете да го извършите в уеб страницата www.volleycomment.bg, а в случай че желаете да изгледате целия епизод на подкаста „ Първо движение “, можете да го извършите ТУК!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР