Бившият канцлер на Германия Герхард Шрьодер отправи остра критика към

...
Бившият канцлер на Германия Герхард Шрьодер отправи остра критика към
Коментари Харесай

САЩ се държат с Германия като с окупирана държава, обвини Герхард Шрьодер

Бившият канцлер на Германия Герхард Шрьодер насочи остра рецензия към комерсиалната политика на Съединени американски щати и прикани Берлин да не се бои от китайски вложения. Шрьодер направи коментара пред телевизионния канал NTV, осведоми ТАСС.

Не можем да одобрим това, че с нас се държат като с окупирана страна. Когато следих дейностите на американския дипломат в Германия, в мен породи усещането, че той се смята за офицер от окупационните сили, а не за дипломат на Съединени американски щати в суверенна страна, акцентира някогашният водач.

Според него при тази комплицирана обстановка немските управляващи би трябвало да търсят съдружници, с които споделят общи ползи.

Тези, които са наранени от споровете, провокирани от Съединени американски щати, неизбежно би трябвало да се сближат, счита той.

Политикът прикани немските управляващи " уверено да отстояват експортните си ползи на китайския пазар " на фона на комерсиалния спор сред Съединени американски щати и Китай. В същото време той прикани държавното управление на Германия да не се плаши от китайски вложения.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР