Бившият канцлер на Германия Герхард Шрьодер не е на върха

...
Бившият канцлер на Германия Герхард Шрьодер не е на върха
Коментари Харесай

Герхард Шрьодер нападна лидера на социалдемократите за аматьорските грешки

Бившият канцлер на Германия Герхард Шрьодер не е на върха в политиката от повече от 13 година, само че той към момента е кадърен да сътвори напрежение на най-високо равнище в Социалдемократическата партия, написа " Гардиън ".

В изявление за немското списание " Шпигел " Шрьодер подлага на критика водача на социалдемократите Андреа Налес. Той атакува Налес, че прави " аматьорски неточности " и няма основните квалификации, които са нужни, с цел да бъде канцлер на Германия.

Шрьодер похвали някогашния водач на Социалдемократическата партия Зигмар Габриел, като го дефинира за " най-талантливия " политик на партията и допусна, че той е по-добър претендент за канцлерския пост.

Социалдемократите са част от консервативния кабинет на канцлера Ангела Меркел. Подкрепата за левицата падна до историческо дъно. Социалдемократите завоюваха едвам 20,5% на вота през септември 2017 година Това е най-слабият резултат от Втората международна война.

Налес, някогашен водач на младежкото крило, беше определена за ръководител на партията през април.

Според последните социологически изследвания социалдемократите при Налес са изгубили още поддръжка. Партията е подкрепяна от едвам 15%, по-малко от Зелените и до " Алтернатива за Германия ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР