Бившият канцлер Герхард Шрьодер, който смята руския президент Владимир Путин

...
Бившият канцлер Герхард Шрьодер, който смята руския президент Владимир Путин
Коментари Харесай

Шрьодер, приятелят на Путин, загуби привилегии на бивш канцлер на Германия

Бившият канцлер Герхард Шрьодер, който счита съветския президент Владимир Путин за персонален другар, загуби в четвъртък правото си на изискан от бюджета офис, заяви " Ройтерс ". Правителството анулира привилегиите му поради отхвърли на 79-годишния Шрьодер да се разграничи от Путин след нахлуването на Русия в Украйна.

, Бундестага да спре да заплаща за полагащия му се като някогашен министър председател офис.

Тогава Бундестагът съобщи, че Шрьодер, който беше канцлер от 1998 до 2005 година, че към този момент не извършва отговорности в качеството си на някогашен министър председател, тъй че не заслужава обществено финансираната работа и личен състав, на които е имал право.

Административен съд в Берлин отхвърли делото на Шрьодер, заявявайки, че не е уверен, че Шрьодер има право на поддържаната от 50 година процедура да се дават офиси и чиновници на немските канцлери след отдръпването им от властта.

" Друг мотив е, че конституционно обезпеченият бюджетен суверенитет на Бундестага ще бъде нарушен ", се споделя в изказване на съда.

Шрьодер дефинира Путин като персонален другар. Миналата година. Украинският президент Володимир Зеленски дефинира държанието на Шрьодер като " непоносимо ".

Дълго време подложен на критика за тесните си връзки с съветския енергиен бранш, в това число газопровода " Северен поток ", Шрьодер се отдръпна предходната година от борда на съветската държавна петролна компания " Роснефт " и отхвърли номинация за позиция в борда на " Газпром ".

 Приятелството е персонален въпрос: Германските социал-демократи взеха решение да не изключват Шрьодер Приятелството е персонален въпрос: Германските социал-демократи взеха решение да не изключват Шрьодер

През март Германската социалдемократическа партия реши, че Шрьодер може да остане неин член, защото държанието му не опонира на партийните правила. Местен клон на ГСДП се опита да го изключи.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР