Бившият канцлер Герхард Шрьодер е останал без сътрудници. Неговите колеги

...
Бившият канцлер Герхард Шрьодер е останал без сътрудници. Неговите колеги
Коментари Харесай

Шрьодер остана сам, сътрудниците му го напускат

Бившият канцлер Герхард Шрьодер е останал без сътрудници. Неговите сътрудници от офиса му го напущат заради „ несъответствия в позициите за Украйна “, оповестиха немските медии. Сътрудниците, офисът, защитата и лимузините на Шрьодер се заплащат от държавния бюджет като на някогашен канцлер. Само за сътрудниците си той получава 407 000 евро годишно. Депутати в Бундестага внесоха петиция да се спре тази процедура и в случай че някогашни канцлери стартират работа при задгранични концерни, които работят срещу немското държавно управление, да им се стопира издръжката.

Шрьодер към момента не се е отказал от постовете си в „ Роснефнт “ и „ Газпром “. Други политици обаче с положителни връзки с Русия започнаха да подават оставки. Като някогашния министър председател на Бранденбург Матиас Плацек, който се отдръпна от управлението на Германо-руския конгрес за дружба. Плацек бе един от бранителите на Русия и се застъпваше за разговор с Москва. Давайки оставка, той написа: „ Не имах вяра, че може да се стигне до нахлуване на Украйна. Преценката ми очевидно е била надълбоко неправилна и по тази причина претърпявам следствията в този момент “, написа той.

Премиерката на Мекленбург-Предна Померания Мануела Швезинг разпусна противоречивата природозащитна фондация, която бе основана към „ Северен поток “ 2 с претенцията, че пази екоинтересите в района. Тя обаче бе остро подложена на критика, че се финасира от „ Газпром “, задачите й не са ясни и де факто работи за съветски ползи.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР