Бившият кандидат за президент на Беларус Виктор Бабарико, виден представител

...
Бившият кандидат за президент на Беларус Виктор Бабарико, виден представител
Коментари Харесай

Осъдиха на 14 години затвор основен критик на Лукашенко

Бившият претендент за президент на Беларус Виктор Бабарико, изтъкнат представител на опозицията против президента Александър Лукашенко, беше наказан през днешния ден на 14 години затвор за корупция, съобщи Франс прес, като се базира на негови последователи.

" Виктор Бабарико беше наказан на 14 години в наказателна колония с оптимално ниво на сигурност ", оповестиха в Туитър поддръжници на 57-годишния опозиционер.

Бившият банкер беше задържан преди оспорваните президентски избори в страната през юни предходната година, които провокираха национални демонстрации в продължение на месеци.

Бабарико беше възнамерявал да взе участие в президентската конкуренция и беше считан за един от най-силните съперници на настоящия Лукашенко, който е на власт от близо три десетилетия.

Той беше упрекнат в приемане на подкупи и " пране на пари, получени с незаконни средства " за интервала, когато е бил началник на " Белгазпромбанк " - беларуският клон на банка, принадлежаща на съветския енергиен колос " Газпром ".

Прокурорите бяха поискали оптималното допустимо наказване от 15-години. Бабарико обаче отхвърли да е правил непозволени дейности по време на процеса.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР