Бившият изпълнителен директор на Walmart - милиардерът Марк Лор, обяви

...
Бившият изпълнителен директор на Walmart - милиардерът Марк Лор, обяви
Коментари Харесай

Строят град за 400 млрд. USD

Бившият изпълнителен шеф на Walmart - милиардерът Марк Лор, разгласи проектите за строителството на резистентен и екологичен град Телос. Градът получава своето име от гръцката дума " телос " което значи " висша цел ". Инвестицията ще е на стойност 400 милиарда USD. Опциите къде да се намира новият град са Невада, Юта, Айдахо, Аризона или Тексас.

Площта на новия град ще е 60 700 хектара и ще включва в себе си екологично чиста архитектура, както и ще се зарежда с различна сила. Системата за водоснабдяване ще е устойчива на суши. По пътищата на новия град хората ще могат да се плануват само с самостоятелни транспортни средства, защото колите, захранвани с изкопаеми горива, ще бъдат неразрешени.

Предвижда се в идните 40 години Телос да бъде обитаем с близо 5 млн. души. Първият стадий от строителството е на стойност 25 млн. USD. Ще бъдат издигнати домове за 50 000 поданици. Към днешна дата вложителите търсят имот с повърхност от 600 хектара, който да е с опция да се разшири до 60 700 хектара.

" Телос ще е нов модел за живот. Той ще е най-откритият, най-справедливият и екслузивен в света. Градът ще е толкоз разнороден и ослепителен, колкото е Ню Йорк. Ще съчетава в себе си успеваемостта, сигурността и непорочност, която предлага Токио, а също по този начин и обществени и устойчиви услуги и система за ръководство, сходна на тази, която може да забележим в Стокхолм ", споделя Марк Лор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР