Бившият изпълнителен директор на ВМЗ Иван Иванов е живял в

...
Бившият изпълнителен директор на ВМЗ Иван Иванов е живял в
Коментари Харесай

ЗЛОУПОТРЕБА: Бивш шеф на ВМЗ Сопот е живял в къща за 4500 лв. на месец за сметка на компанията

Бившият изпълнителен шеф на ВМЗ Иван Иванов е живял в къща в Хисаря за 4500 лв. на месец за сметка на държавния цех.

Това оповестиха от Държавната консолидационна компания със известие до медиите.

Бившият изпълнителен шеф на „ Вазовски машиностроителни фабрики “ Иван Иванов е живял в къща в Хисаря против месечен наем от 4500 лева за сметка на държавното дружество. Договорът за наем е подписан по негово предписание и с условия за местоположението и изискванията на недвижимия парцел. Това сподели инспекция за положението на завода, осъществена от новото управление.

До в този момент представителите на управлението на ВМЗ, които не разполагат с жилище в региона, са употребявали апартамент в центъра на Карлово, който е нает от предприятието против месечен наем от 250 лв.. При встъпването си в служба, макар че апартаментът е бил свободен, Иван Иванов наема за сметка на ВМЗ независима къща в Хисаря с повърхност от 152 кв. м. Имотът разполага и със лично барбекю с повърхност 16 кв.м.

Изглежда водещо при избора е била близостта до минералната вода на Хисаря, защото по- околните обитаеми места като Сопот и Карлово не са дали отговор на потребностите на предходния изпълнителен шеф. На годишна база разноските за бюджета на ВМЗ за определеното жилище възлизат на 54 000 лв..

В интервала преди да бъде наета къщата, условието на някогашния изпълнителен шеф Иван Иванов е било всеки ден водач с кола на ВМЗ да пътува от Сопот, с цел да го вземе от София. Същият курс се е повтарял и всеки следобяд, след края на работното време. Осреднено всеки ден длъжностен автомобил е изминавал над 500 км напълно за сметка на завода, с цел да транспортира изпълнителния шеф Иван Иванов до работното му място.

В резултат на инспекцията стават ясни и още няколко решения на Иванов, които ощетяват доста бюджета на ВМЗ. Предишното управление е назначавало хора с уговорка в контракта за обезщетение от 6 заплати, при предварителното преустановяване. В последните си дни на поста Иван Иванов стартира да освобождава чиновници, като изплатените компенсации доближават 100 000 лева.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР