Бившият изпълнителен директор на Google Ерик Шмид напусна окончателно Alphabet,

...
Бившият изпълнителен директор на Google Ерик Шмид напусна окончателно Alphabet,
Коментари Харесай

Бившият изпълнителен директор на Google напусна компанията окончателно

Бившият изпълнителен шеф на Гугъл Ерик Шмид напусна дефинитивно Alphabet, където досега бе консултант, заяви CNBC.

Изходът на Шмид отразява структурната еволюция на Гугъл през последните години. През 2015 година тя сътвори компания-майка - Alphabet, както и компанията за разработка на самостоятелни технологии за шофиране Waymo. През декември съоснователите Лари Пейдж и Сергей Брин се отдръпнаха от съответните си функции на основен изпълнителен шеф и президент, като изпълнителният шеф на Гугъл Сундар Пичай стана подобен на по-голямата Alphabet.

Началото на историята на Шмид в Гугъл стартира през 2001 година, когато той става изпълнителен шеф, водейки компанията до дебюта ѝ в Nasdaq показателя през 2004 година През 2011 година Пейдж го заменя като изпълнителен шеф на Гугъл, само че той остава в борда и става Председател на Управителния съвет.

През декември 2017 година Alphabet съобщи, че Шмид напуща председателския пост и ще служи като консултант, фокусиращ се върху въпросите, свързани с науката и технологиите. Тогава той сподели, че желае да се концентрира повече върху филантропията, наред с други неща. От 2016 година е ръководител на Съвета за нововъведения в защитата на Съединени американски щати.

В сряда губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо, съобщи в туитър, че Шмид ще стане „ ръководител на комисия, която ще преразгледа по какъв начин страната ни може да се върне по-добре към естествения метод на живот след отшумяването на епидеията “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР