Бившият изпълнителен директор на Goldman Sachs Раул Пал предположи, че

...
Бившият изпълнителен директор на Goldman Sachs Раул Пал предположи, че
Коментари Харесай

Фед ще предизвика криза, а крипто пазарите ще “избухнат” – Раул Пал

Бившият изпълнителен шеф на Goldman Sachs Раул Пал допусна, че крипто пазарите може да преживеят забележителен скок по-рано от предстоящото. 

В неотдавнашно видео на “ ” Пал съпостави сегашния крипто пазар с бичия пазар от 2015-2016 година, при който цялото пространство се увеличи с над 700% в границите на няколко месеца.

Той счита, че макроикономическите условия демонстрират идна рецесия, което ще принуди Федералния запас да се намеси и да вкара избавителни пакети. Той означи сходства сред актуалната конструкция на пазара и цикъла от 2015-2016 година През 2019 година имаше забележителна промяна след забележителен първичен растеж от 300%, който в последна сметка докара до параболично повишаване.  

Пал предвижда, че идният параболичен скок този път може да настъпи по-рано заради идна банкова рецесия в районните банки, което ще накара Федералния запас да се намеси. Нарастващите лихвени проценти и обърнатата крива на доходността значат проблеми за банките.  

Освен това той допусна, че рецесията ще даде мотив на Федералния запас да промени ястребовата си позиция и да даде ликвидност на държавното управление, с цел да ръководи големия си държавен дълг.  

Пал предложи Фед да затегне в допълнение лихвените проценти, с цел да провокира рецесия, която да му разреши след това да понижи лихвените проценти и да монетизира дълга.

Ако не успее да направи това, държавното управление ще бъде насила да печата повече пари, с цел да покрие по-високите заплащания по дълга, което ще докара до пагубна обстановка.  

Монетизирането на дълга обичайно се отнася до това, че държавното управление заема пари от централната си банка, с цел да финансира разноски.  

При този сюжет държавното управление на Съединени американски щати би могло да продаде облигации непосредствено на Федералния запас, което да провокира издаването на свежа ликвидност.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР