Бившият италиански премиер Силвио Берлускони заяви в сряда сутринта, че

...
Бившият италиански премиер Силвио Берлускони заяви в сряда сутринта, че
Коментари Харесай

Силвио Берлускони ще се кандидатира за сенатор

Бившият италиански министър председател Силвио Берлускони съобщи в сряда сутринта, че възнамерява да се кандидатира за Сената на идните общи избори в Италия , написа европейската редакция на американския вестник " Политико ".

" Мисля, че ще се кандидатирам за Сената, тъй че ще създадем всички щастливи, откакто получихме напън от толкоз доста хора, даже отвън " Форца Италия " ", сподели 85-годишният Берлускони по радио Rai 1, който управлява дясноцентристката партия " Форца Италия ".

В Италия ще се проведат след през юли. След като три партии в неговата коалиция - популисткото Движение " 5 звезди " на Джузепе Конте, " Форца Италия " на Берлускони и дясната " Лига " на Матео Салвини - отдръпнаха поддръжката си, и президентът Серджо Матерала свика общи избори за 25 септември.

Берлускони, най-дълго управлявалият министър-председател на Италия, беше сенатор единствено за малко през 2013 година, преди да му бъде неразрешено да заема поста, откакто получи четиригодишна присъда за данъчни измами. Но през 2018 година съд анулира възбраната, позволявайки на осемдесетгодишния медиен магнат да се кандидатира още веднъж за поста. Той е евродепутат от 2019 година
 Прокуратурата желае 6 години затвор за Берлускони
Прокуратурата желае 6 години затвор за Берлускони

За предоставяне на подкупи по делото за малолетните проститутки

Неговата партия е част от коалиция с други две десни партии - " Италиански братя " на Джорджиа Мелони, която води в допитванията, и " Лига " на Салвини. Заедно трите партии се чака да завоюват изборите с удобна преднина, съгласно анкета на " Политико ".

Относно претендента на обединението за министър председател Берлускони сподели: " Винаги сме казвали, че който има най-вече гласове, ще бъде препоръчан на президента за кандидат-премиер. Ако, сигурен съм, че тя ще се окаже подобаваща за сложната задача. "
 Крайнодясна италианска партия даде обещание поддръжка за Украйна, в случай че пристигна на власт
Крайнодясна италианска партия даде обещание поддръжка за Украйна, в случай че пристигна на власт

" Италиански братя " водят в предизборните анкети
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР