Бившият италиански премиер Силвио Берлускони не би търсил среща с

...
Бившият италиански премиер Силвио Берлускони не би търсил среща с
Коментари Харесай

Силвио Берлускони: Ако бях премиер, нямаше да търся среща с Володимир Зеленски - Свят

Бившият италиански министър председател Силвио Берлускони не би търсил среща с Володимир Зеленски, в случай че към момента беше отпред държавното управление, защото упреква украинския президент за войната с Русия. Това разгласи в неделя самият самият Берлускони, представен от Ройтерс.

86-годишният Берлускони постоянно се хвалеше с другарството си с съветския президент Владимир Путин до нахлуването на Русия в Украйна и провокира стихия предишния септември, когато сподели, че Путин е бил тласкан към войната и е желал да сложи „ почтени хора “ отпред на властта властта в Киев, напомня организацията.

Лидерът на консервативната партия Forza Italia, която е част от ръководещата коалиция в страната, взе думата, откакто в петък италианският министър председател Джорджия Мелони упрекна Франция, че заплашва единството на Европейски Съюз във връзка с Украйна, като провежда френско-германска вечеря в Париж със Зеленски, изключвайки други европейски съдружници.

„ Никога не бих отишъл да приказвам със Зеленски, тъй като сме очевидци на опустошаването на неговата страна и избиването на нейните бойци и цивилни “, сподели Берлускони пред кореспонденти, откакто гласоподава в изборна секция на локалните избори в Ломбардия.

Берлускони съобщи, че в случай че Зеленски „ беше спрял да нападна двете сепаратистки републики в Донбас, войната нямаше да се случи “. „ Така че правя оценка доста, доста отрицателно държанието на този господин “, добави политикът.

Берлускони също по този начин прикани Съединените щати да окажат напън върху Зеленски и да заплашат да спрат да изпращат оръжия на Украйна, като в същото време някогашният министър председател даде обещание огромна стратегия за помощ за Украйна, в случай че тя се съгласи на неотложно преустановяване на огъня.

Офисът на премиера Мелони съобщи, че поддръжката на италианското държавно управление за Украйна е „ твърда и уверена, което е ясно декларирано в програмата и както е доказано във всички парламентарни гласувания на болшинството, подкрепящо изпълнителната власт “.

Министърът на външните работи на Италия Антонио Таяни, който също е член на Forza Italia, сподели в Twitter, че партията " постоянно е подкрепяла независимостта на Украйна, на страната на Европа, НАТО и Запада ".

. è da sempre schierata a favore dell’indipendenza dell’Ucraina,dalla parte dell’Europa,della NATO e dell’Occidente. In tutte le sedi continueremo a votare con i nostri alleati di governo rispettando il nostro programma.
— Antonio Tajani (@Antonio_Tajani)
Силвио Берлускони показва намерено другарството си с съветския президент Владимир Путин, а през октомври провокира стихия, като сподели че за рождения му ден, към този момент след началото на войната, Путин му изпратил 20 бутилки водка и благо писмо, което с изключение на всички други морални страни, е и нарушаване на наложените от Европейски Съюз наказания против Русия. „ От правилото за възбрана на вноса на съветски артикули, включително и водка няма изключение за предмети, излъчени като подарък “, разгласи в особено изказване във връзка на хвалбите на Берлускони Европейската комисия. Берлускони от своя страна изпратил на Путин няколко бутилки вино „ Lambrusco и със „ също по този начин сладко писмо “.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР