Бившият испански премиер Мариано Рахой се върна към старата си

...
Бившият испански премиер Мариано Рахой се върна към старата си
Коментари Харесай

Ето какво се случи с Мариано Рахой

Бившият испански министър председател Мариано Рахой се върна към остарялата си работа в държавно институция. Преди съвсем три седмици той загуби поста на министър-председател, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.

Рахой от през днешния ден още веднъж е на остарялата си работа в кадастралната работа на курортното населено място Санта Пола в югоизточната провинция Аликанте.

"Отдавна не съм правил тази работа, само че не съм обезпокоен ", сподели 63-годишният Рахой пред десетки публицисти и минувачи, които насочиха възгласи "Пресиденте, пресиденте! " (от испански "председател на държавното управление ").
За да се посвети на политиката, преди 28 години Рахой се отдръпва от работата си като чиновник по кадастъра в службата в Санта Пола.

От 2004 година той беше водач на консервативната Народна партия, а от октомври 2011 година и министър председател на Испания.
В началото на юни тази година беше свален от премиерския пост след избор на съмнение, импортиран от водача на Испанската социалистическа партия Педро Санчес, който след това стана министър-председател. Това стана, откакто ръководството на Рахой беше подкопано от корупционен скандал, в който бяха забъркани някогашни представители на Национален парк. Вече някогашният министър председател след това се отхвърли от лидерския пост в партията си, както и от мястото си в Народното събрание.
На въпрос какъв съвет би дал на своя правоприемник отпред на Национален парк той отговори: "Никакъв. Животът продължава, а Национален парк е велика партия ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР