Бившият испански премиер Мариано Рахой е знаел за нередовното финансиране

...
Бившият испански премиер Мариано Рахой е знаел за нередовното финансиране
Коментари Харесай

Бивш испански премиер е на път към затвора заради корупция

Бившият испански министър председател Мариано Рахой е знаел за нередовното финансиране в Народната партия и е унищожил доказателства за това финансиране. Това е обвиняването на някогашния ковчежник на партията Луис Барсенас против някогашния водач на испанската десноцентристка групировка, оповестява " Евронюз ", съобщи БГНЕС.
Луис Барсенас е изпратил писмо до Испанската прокуратура за битка с корупцията, в което е подготвен да си сътрудничи със съда и напредва в това, което ще бъде неговото изказване, когато седне на пейката идващия понеделник.
 Мариано Рахой напуща лидерския пост в Народна партия Мариано Рахой напуща лидерския пост в Народна партия
Мариано Рахой - съществена фигура в политиката на Испания в последните 14 години, съобщи през днешния ден, че се отдръпва лидерския пост в консерва...
В него той признава за даренията, които набъбват във към този момент потвърдената кутия Б на партията и които те получават в подмяна на публични поръчки.
Барсенас твърди, че Рахой, който беше министър-председател на Испания от 2011 до 2018 година, се е отървал от документите, отразяваща непрозрачното счетоводство, като я е унищожил, без да знае, че е той е запазил копие.
Барсенас също по този начин показва, че самият Рахой е измежду тези, които са получавали месечни бонуси на черно от кутия Б.
Бившият ковчежник на Народната партия е наказан на 33 години и четири месеца затвор за комисионните, получени посредством тази корупционна скица. Сега е изправен пред 5 нови за заграбване и подправяне на документи. Процесът ще обясни дали централата на партията е била платена с черни пари.
 Партиите овладяха еврофондовете, с които България трябваше да просперира Партиите овладяха еврофондовете, с които България трябваше да просперира
Знаете ли по какъв начин най-добре се разказва чувството за корупция – подобен тъкмо е терминът в показателя на " Трансперънси интернешънъл "? С един...

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР