Бившият испански национал Андрес Иниеста заяви, че двамата треньори, на

...
Бившият испански национал Андрес Иниеста заяви, че двамата треньори, на
Коментари Харесай

Иниеста: Дължа най-много на Ван Гаал и Гуардиола

Бившият испански национал Андрес Иниеста съобщи, че двамата треньори, на които дължи най-вече и с които се е наслаждавал най-вече на играта си на терена, са Луис ван Гаал и Хосеп Гуардиола.

35-годишният халф, който сега се състезава в японското състезание с екипа на Висел Кобе, завоюва две европейски и една международна купа с националния тим на Испания, както и четири пъти Шампионската лига с Барселона.

" Винаги съм казвал, че ще бъда признателен на всички мои треньори, даже на тези, с които работих като младеж. Научил съм по нещо от всеки от тях и това ми е пособие да ставам все по-добър футболист и да се развъртвам като човек ", сподели Иниеста пред немското списание " Кикер ".

" Луис ван Гаал бе изключително значим за мен, тъй като той е индивидът, който ми даде късмет да дебютирам за първия тим на Барселона. Той ми даде убеденост и направи от мен професионален футболист. Но несъмнено дължа ужасно доста и на Пеп Гуардиола. С него на пейката и с Шави и Лионел Меси на терена футболът бе главно наслаждение, а също така постигнахме и най-вече триумфи ", сподели още плеймейкърът.

Като най-важния гол в кариерата си Иниеста предстоящо уточни този от финала на Световното състезание през 2010 година. Тогава неговото попадение в продължението донесе успеха на Испания с 1:0 над Нидерландия и първа международна купа за иберийците. " Имах възприятието, че цялата страна се е разтресла. Това е фантазията на всеки един футболист ", изясни той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР