Бившият испански крал Хуан Карлос е заминал за Доминиканската република,

...
Бившият испански крал Хуан Карлос е заминал за Доминиканската република,
Коментари Харесай

Бившият испански крал Хуан Карлос е заминал за Доминиканската република

Бившият испански крал Хуан Карлос е отпътувал за Доминиканската република, откакто напусна родината си поради няколко абсурда, оповестиха през днешния ден испанските вестници "Вангуардия " и "АБС ", без да цитират източници, съобщи Ройтерс.

Натискът върху някогашния крал набъбна след почнало следствие на испански и швейцарски прокурори на контракт за високоскоростна железопътна линия в Саудитска Арабия, за който се твърди, че Хуан Карлос получил 100 милиона $ комисиона от Рияд през 2008 година, отбелязва Франс прес.

Бившият крал на Испания Хуан Карлос напуща страната след съмнения в корупция

През юни испанският Върховен съд разгласи, че стартира следствие, което би могло да докара до търсене на наказателна отговорност от някогашния крал, само че единствено за действия, осъществени след абдикацията му през 2014 година Кралският имунитет го защищава от следствие на действия от преди този момент.

Хуан Карлос реши да напусне Испания, с цел да разреши на сина си, крал Фелипе Шести, да ръководи без спомагателни проблеми, заяви през вчерашния ден испанският кралски двор, без да каже къде ще отиде някогашният крал.

Според "Вангуардия " 82-годишният Хуан Карлос е отпътувал за Португалия с кола през вчерашния ден сутринта, а оттова е взел аероплан за Доминиканската република, където счита да остане няколко седмици, преди да отиде в друга страна.
Вчера португалската телевизия ТВИ24 и таблоидът "Корейо да Маня " обявиха, че Хуан Карлос се намира в португалския курорт Кашкайш покрай Лисабон, където е прекарал част от детството си.
Вчера юристът на Хуан Карлос съобщи, че клиентът му остава разполагаем на прокуратурата.

Според други медийни спекулации Хуан Карлос може да е във Франция или Италия.

Почетната кралица София, която от дълго време е разграничена с Хуан Карлос, остава в Испания, заяви непосредствен до кралския двор източник.

Макар че прокурори от Женева и Мадрид ревизират офшорни сметки и вероятни подкупи, Хуан Карлос не е публично разследван в нито една от двете страни, тъй че, строго видяно, той не се укрива от правораздаването, отбелязва Ройтерс.
Швейцария категоризира Доминиканската република като страна, с която правосъдното съдействие е "много мъчно ", само че Испания има съглашение за екстрадиция с нея.

Хосе Хуан Тобария от социологическия институт "Метроскопия " съобщи, че методът на кралския двор към тази обстановка евентуално ще се одобри добре от испанците, защото Хуан Карлос е споделил, че ще спомага на всяко следствие, а Фелипе се употребява с доверието на 70 % от популацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР