Бившият имперски летен курорт Бад Ишъл ще е една от

...
Бившият имперски летен курорт Бад Ишъл ще е една от
Коментари Харесай

Определен е третият град Европейската столица на културата за 2024 г.

Бившият имперски летен курорт Бад Ишъл ще е една от трите Европейски столици на културата през 2024 година, разгласи интернационално жури през днешния ден във Виена, оповестява " Ройтерс ".
Алпийският градч ще показа купата с втория по величина град в Естония Тарту, както и с Бодо в северна Норвегия, които към този момент бяха определени.Бад Ишъл в предишното е приемал летовници като императоr Франc Йосиф I Австрийски и брачната половинка му императрица Сиси в края на XIX и началото на XX век.
През 2024 година градът ще се опита да разпространява заобикалящия го район, богат на езера и старинни солни мини.

Освен това Бад Ишъл има намерение да употребява 2024 година, с цел да акцентира на проблемите, които споделят и други сходни на него дребни и по-слабонаселени общности - неналичието на благоприятни условия за работа и миграцията към огромните градове. " Когато приказваме за Европа, нормално става дума за механически процедури и администрация ", разяснява австрийският министър на външните работи Александер Шаленберг по време на събитието за оповестяването купата на курорта. " Когато обаче се запитаме какво ни прави европейци, всичко постоянно се свежда до просвета ", добавя още той.

Европейска столица на културата - купа, която тази година носят българският град Пловдив и италианският Матера, е самодейност на Европейския съюз, която цели да укрепи чувството за европейска еднаквост и в това време се пробва да подкрепи градовете и тяхното възобновяване.

В България дейностите, свързани с самодейността се координират и управляват от особено основаната за задачата фондация " Пловдив 2019 ", която ще продължи да съществува и през 2020 година, с цел да обезпечат продължението на част от събитията и програмата и следващата година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР