Бившият имот на Джон Ленън и Йоко Оно в Палм

...
Бившият имот на Джон Ленън и Йоко Оно в Палм
Коментари Харесай

Бившето имение на Джон Ленън и Йоко Оно в Палм Бийч се продаде за $36 милиона

Бившият парцел на Джон Ленън и Йоко Оно в Палм Бийч е продаден за 36 милиона $. Той излиза на пазара през май с цената от 47,5 милиона $, предава Business Insider.

Двойката е купила имението през 1980 година, малко преди гибелта на Ленън. Оно го реновира и продава шест години по-късно.

Оттогава имението е било в ръцете на доста купувачи. Не е оповестено обществено на пазара от 2016 година, когато е закупено за 23 милиона $.

Разположенo на бул. South Oceanfront в Палм Бийч, прочут още като Billionaires Row, забележителното имение има редица първокласни улеснения и функционалности. Простира се на повече от 14 000 квадратни метра с аспект към океана, историческа архитектура от прочут публичен проектант, два басейна и тенис корт.

Новите притежатели са младо семейство, преместващо се от североизток, съгласно източници.

Billionaires Row в Палм Бийч е дом на богатите и известните. Род Стюарт, създателят Джеймс Патерсън и милиардерът Кен Грифин също имат парцели в квартала, а наоколо е частният клуб на президента Тръмп Mar-a-Lago.

Тук се подписват рекордни покупко-продажби с недвижими парцели. През 2019 година дом от квартала стана най-скъпото жилище, продавано въобще в миналото в Палм Бийч, на стойност 110 милиона $. Принадлежеше на продуцент от Бродуей Тери Алън Крамер.

Този връх скоро беше строшен (в началото на 2020 г.), когато милиардерът от хедж фондове Стивън Шонфелд и брачната половинка му купиха имение там за 111 милиона $. Според отчет на CNBC това е най-скъпият дом, продаван в миналото във Флорида.

Имението обгръща три равнища и разполага със седем спални, девет бани и три частични бани.

Имението е в испански жанр е проектирано от известния проектант от 20-те години Адисън Мизнер през 1925 година.

Дизайнът въплъщава стила на Палм Бийч. " До идването му постройките в Южна Флорида бяха просто пастелни версии на дървените структури в севера ", написа Стефани Валдек от Architectural Digest. " Мизнер стартира да проектира здания в испански жанр, въз основа на опита си в Испания и Латинска Америка - и естетиката му продължава да бъде най-изтъкнатият жанр в архитектурата в Южна Флорида през днешния ден. "

Мизнер кръсти имението на родния си град, окръг Солано, Калифорния. Първоначално той е имал дома, преди да го продаде на състезателя на яхти Харолд С. Вандербилт, който съгласно известията е упълномощил да се прибавят и обширна всекидневна,както и басейн.

Таваните са единствено един от многото богати детайли на архитектурния дизайн в имението. Подове от гладък дървен материал, акценти от камък се виждат в целия дом.

Голямата столова разполага с прозорци от пода до тавана с аспект към басейна.

Разкошният жанр се усеща в библиотеката, която се намира сред трапезарията и огромния салон на главното равнище.

Имотът разполага и с двуетажна къща с басейн със суит за посетители и гараж с потенциал от три коли.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР