Бившият играч на Шефилд Юнайтед Лутън Шелтън почина на 35

...
Бившият играч на Шефилд Юнайтед Лутън Шелтън почина на 35
Коментари Харесай

Ужасна новина! Голмайстор №1 на Ямайка почина на само 35...

Бившият състезател на Шефилд Юнайтед Лутън Шелтън умря на 35 години след продължителна битка с амиотрофичната латерална склероза, която му бе диагностицирана през 2018 година, когато бе заставен да приключи кариерата си, предава Гонг.

Шелтън Лутън е рекордьор по голове за националния тим на Ямайка. В рамките на 75 дуела той нанизва 35 попадения. В кариерата си е играл за Хелзингборг, Шефилд Юнайтед, Валеренга, Олборг, Карабюкспор, Волга, а за последно в Харбър Вю. Подвизавал се е както като нападател, по този начин и като ляво крило.

АЛС е неврологично заболяване, което се характеризира с прогресивна недъгавост на моторните неврони - кафези в гръбначния и основния мозък. Впоследствие това води до парализа и съдбовен край. Болестта довежда до недоразвитост на мускулите и мозъкът изгубва изцяло способността си да ги управлява. Най-известният болен от амиотрофичната латерална склероза е геният във физиката Стивън Хокинг, който едвам на 21 бива диагностициран. В идващите години последователно губи способността си да върви и да се движи, което го слага в инвалидна количка до края на живота му, който настъпи през 2018 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР