Бившият играч на Литекс и ЦСКА Петрус Бумал отново се

...
Бившият играч на Литекс и ЦСКА Петрус Бумал отново се
Коментари Харесай

Петрус Бумал с интересни думи за България, Литекс, ЦСКА

Бившият състезател на Литекс и ЦСКА Петрус Бумал още веднъж се върна на престоя си в България в изявление пред френски публицист и още веднъж не приказва с изключително топли усеща за протичащото се у нас във футбола.

През юли той разкри по какъв начин се е стигнало до раздялата му с ЦСКА няколко месеца преди този момент, като даже показа, че е бил заплашван. А ето какво показа и в този момент той пред изданието Footballski.fr , което се прави от млади публицисти във Франция с емфатичен афинитет към футбола в Източна Европа:

"Когато изпаднах със Сошо, незабавно одобрих първата оферта. Тя беше от България, от Литекс и споделих незабавно "Да! ". Въобще не познавах този тим, преди да подпиша. Дори два дни преди да подпиша с тях да ми бяха споделили, че това ще се случи, нямаше да допускам. "

"В България знаех единствено три тима. Това бяха и трите най-големи - Левски, ЦСКА и Лудогорец. Не познавах никого и непосредствено отидох на място, бях като изцяло кьорав. Първоначално ми беше мъчно, само че след това привикнах, тъй като имаше и други две френски момчета. "

"В България футболът е доста чудноват. Там няма никакви бази, всичко е извънредно лимитирано. Левски и Лудогорец са единствените, които играят някакъв футбол, другото е тъга. Трудно е, изключително в случай че идваш от Франция. Ние идваме от свят, в който професионализмът е минималното условие във футбола. "

"Но в Литекс не беше чак толкоз зле, имаше добра подготвителна база там. Когато пътувахме някъде, беше извънредно. По 5, по 6 часа караш през планински пътища, доста ужасяващо. Ловеч е малко градче в дълбоката провинция, само че аз съм домошар и и хареса. Не излизам доста и ми беше значимо да ми е удобно, както и беше. "

"Първият ми сезон мина добре. Играех мощно, започнах да получавам предложения от тимове от Франция и Белгия, само че за жалост президентът искаше прекомерно висока цена за мен. И по тази причина се наложи да остана още един сезон в Литекс. "

"Но вторият сезон беше доста внимателен. По време на един мач президентът ни подреди да излезем от терена. Ние го сторихме и внезапно ни изхвърлят във Втора дивизия. Аз желаех да се махна на секундата, само че клубът не ме пусна и беше доста комплицирано. Наложи ми се да играя шест месеца във Втора дивизия! "

"Нямам пояснение за какво президентът ни накара да напуснем терена. Може би тъй като бяхме получили два червени картона за няколко минути, не знам. Има доста странни неща в България. Президентът на клуба е доста мощен, всеки в страната го слуша, тъй че сигурно е имало нещо зад кулисите. "

"И по този начин, аз играя във Втора дивизия, където ситуацията е като във фолклора. Отиваш на стадиона на противника и пет минути преди мача съдията още го няма! Или са закъснели, или са аварирали по ужасните пътища в страната. Но това е част от ситуацията. "

"По едно време се чудех дали не съм се изгубил в тази страна. Особено, когато си при започване на кариерата си и си в България. Но това ме направи по-силен. След всички тези неща нямам доверие на сътрудниците. Имам до себе си правилни хора и те ми оказват помощ. "

"И по този начин. Отивам по-късно на отмора в Тайланд, когато се обаждат да ми кажат, че съм трансфериран в ЦСКА. Обаждам се аз на шефовете, които ми споделят, че преди малко са взели ЦСКА, само че моят контракт не се променял и даже се възобновил автоматизирано. Един другар съумя да се измъкне от това, само че аз малко закъснях и трябваше да остана в този тим. "

"В случая президентът на Литекс взе ЦСКА и го стабилизира. Аз си споделих, че в случай че работата ми е за клуб като ЦСКА, тогава притискам зъби и я правя. Инфраструктурата беше ужасна, само че ни споделиха, че се строи нова. Никога няма да са на равнището на Лудогорец, само че се стремят да са по европейски метод. "

"В края на сезона ЦСКА имаше алтернатива да ме резервира за още една година, в случай че ми бяха пратили писмо до 30 април. Те не съблюдаваха периода и аз на секундата се свързах с федерацията, тъй като желаех да се махна от тази страна. Исках да играя за Камерун, а това нямаше по какъв начин да се реализира в България. "

"Докато върша това, клубът се осъзнава и пробва да ме обвърже. Дори са пробвали да пратят мой контракт във федерацията с подправен мой автограф и с подправена дата. Опитаха се да ме блокират, само че се измъкнах. Наех си юрист, който да ме съставлява, тъй като в България клубовете си мислят, че могат да вършат всичко. "

"Избягах незабавно в Париж и няколко дни по-късно получих позвънявания от нови тимове. Бяха от Русия, незабавно избрах Урал Екатеринбург. Когато отидох там и се обърнах обратно, си споделих, че съм минал през извънредно доста и в този момент мога да се любувам. В Русия е ужасно, няма нищо общо с българския футбол ", споделя Бумал в изявлението.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР